Това е най-големият пакет за подпомагане на сигурността, с който

...
Това е най-големият пакет за подпомагане на сигурността, с който
Коментари Харесай

САЩ изпращат още Пейтриът-и в Украйна. Искат съюзниците да пое...

„ Това е най-големият пакет за подкрепяне на сигурността, с който сме се заели до момента “, сподели Лойд Остин след приключването на виртуална среща на десетки интернационалните поддръжници на Киев.

Ракетите ще се употребяват за попълване на доставените по-рано системи Patriot. Пакетът включва още муниции за националните усъвършенствани ракетни системи земя-въздух, или Nasams, и в допълнение съоръжение за консолидиране на западни ракети-носители, ракети и радари в съществуващите оръжия на Украйна, огромна част от които към момента датират от руската ера.

 

Пакетът е вторият тази седмица, след различен, оценен на 1 милиард $, който беше разгласен тъкмо откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа доста отлаган законопроект за, защото тя се бори да задържи съветския прогрес.

 

За разлика от пакета от 1 милиард $, разгласен в сряда, който включва продукти, които ще бъдат извлечени от американски ресурси, последната помощ ще бъде обезпечена от отбранителната промишленост, което значи, че ще отнеме повече време, с цел да стигне до бойното поле.

 

Украинският президент Володимир Зеленски разиска нуждата от Patriot рано в петък с контактната група за защита на Украйна, коалиция от към 50 страни, събиращи се на практика на ръководена от Пентагона среща.

 

Срещата се падна на втората годишнина на групата, която Остин сподели, че е „ раздвижила небето и земята “ от април 2022 година, с цел да обезпечи милиони патрони муниции, ракетни системи, бронирани транспортни средства и даже самолети, с цел да помогне на Украйна да отблъсне нашествието на Русия.

 

Зеленски сподели, че са нужни най-малко седем системи Patriot за отбрана на украинските градове. „ Спешно се нуждаем от системи Patriot и ракети за тях “, сподели той. „ Това е, което може и би трябвало да избавя животи сега. “

На конференция в Пентагона след срещата Остин сподели, че Съединени американски щати работят със съдружниците си за обезпечаване на спомагателни системи Patriot, само че не се ангажира да изпрати повече американски версии. Той сподели, че през последните дни е приказвал на четири очи с редица свои европейски сътрудници, с цел да разиска този и други проблеми.

 

„ Те не се нуждаят единствено от „ Пейтриоти “, те се нуждаят и от други типове системи и прихващачи “, сподели Остин.

 

Остин сподели, че моли съюзническите народи да „ поемат малко повече риск “, до момента в който обмислят какви оръжия да изпратят на Украйна. Редица народи показаха известно отвращение да изпратят системи за противовъздушна защита Patriot в Украйна, защото множеството нямат доста и считат, че се нуждаят от тях за личната си защита.

 

Американски чиновници споделиха, че пакетът от помощи ще бъде финансиран посредством самодейността за подкрепяне на сигурността на Украйна (USAI), която заплаща за по-дългосрочни контракти с отбранителната промишленост и значи, че може да отнеме доста месеци или години, до момента в който оръжията дойдат. Длъжностните лица приказваха при изискване за анонимност, с цел да обсъдят детайлности, които към момента не са оповестени обществено.

 

Новото финансиране включва високомобилна артилерийска ракетна система, или Himars, както и дронове Switchblade и Puma, противодронови системи и артилерия.

 

Контактната група по въпросите на защитата на Украйна се среща почти ежемесечно през последните две години и е главният конгрес за принос на оръжия за Киев за войната.

Генерал Си Кю Браун, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати, сподели, че оръжейният пакет на стойност 1 милиард $ ще има основна изгода.

 

„ Има някои краткосрочни резултати “, сподели Браун, който стоеше до Остин на брифинга в Пентагона. „ Сега украинците не е наложително да разпределят това, което имат, тъй като знаят, че нещата излизат от този пакет и ще има следващи пакети. “

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР