Политическите централи ще се концентрират повече върху организацията на политическия

...
Политическите централи ще се концентрират повече върху организацията на политическия
Коментари Харесай

Доц. Миланов: Политикът с беден речник се скрива зад готовите фор...

Политическите централи ще се концентрират повече върху организацията на политическия развой, в сравнение с върху политическите послания. Това съобщи пиар специалистът Пепи Димитрова в ефира на бТВ.

 

„ През последните два месеца гледахме непосготвени опорки и спонтанни речи на политиците. Нямаме професионално подготвени политици ”, безапелационна е Димитрова.

 

А проф. Любомир Стойков, специалист по имидж и политическа връзка, изясни по какъв начин ще подходят обединенията за изборите на европейските избори. „ Техният информационен и стратегически фокус на политическата връзка пада върху две съществени цели: от една страна да бъдат мобилизирани и още веднъж включени в изборния развой тези, които са се отказали да гласоподават, които към този момент нямат религия и мотивация да се явят на изборите, а въпреки това – това са тези, които за пръв път ще гласоподават, т.е. новото потомство “, сподели проф. Стойков.

 

Според него не би трябвало да се подценява ролята на информационните експерти и пиарите.

 

Езиковедът доцент Владислав Миланов съобщи: „ Защо през политическата тирада думите изгубиха смисъл? Повече от 20 години приказваме за неуместни клишета, речева експанзия. Големият проблем е тази бездна сред думите и това, което стои зад тях. Изморихме се да превеждаме политиците от български език на български език. ”

 

„ Една от трендовете е речевата експанзия. Това изследваме и със студентите ми. Само от последните 3 – 4 месеца имаме материал за най-малко 2 дисертации. Когато създадем научно проучване ние обрисуваме тази езикова беззащитност. Политиците ни трансфораха говоренето в специалност. Очакват някой да им приготви речта, да им напише думите и тогава чуваме думи, които може да са подредени добре, само че с нулева пълнота “, сподели още доцент Миланов.

 

„ Политикът с безпаричен речник се скрива зад готовите формули, зад клишетата. Тогава започваме да слушаме по какъв начин всичко е приоритет, каква е визията, а в това време хората виждат, че това в действителност не е приоритет и визия няма. Виждат разминаването сред това, което са чули в студията, и това което виждат на процедура “, изясни доцент Миланов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР