Председателят на Комисията по външни работи във френското Национално събрание

...
Председателят на Комисията по външни работи във френското Национално събрание
Коментари Харесай

Френски депутат зове Западът да разреши на Украйна да бие по Русия

Председателят на Комисията по външни работи във френското Национално заседание приканва Елисейският замък да промени доктрината си, сходно на Вашингтон и Лондон, и да не не разрешава повече на Киев да нанася удари във вътрешността в територията на Русия.

В изискванията на пролетната атака на Москва, която за един месец завзе повече от 300 кв. км земя в Украйна, изключително в Харковска област, линиите стартират да се трансформират във връзка с потреблението на западните оръжия, доставени на Киев.

От началото на войната, водени от Вашингтон, съдружниците на Украйна споделят на Киев да не нанася удари на съветска територия, с цел да се понижи рискът от ескалация в лицето на нуклеарна мощ. Това се равняваше на отбрана на Украйна, без да се нападна Русия...

Но при започване на май Лондон, който доставя украинците с крилати ракети Storm Shadow, категорично позволи на украинците да нанесат удар по съветска територия. Миналата седмица Съединените щати последваха образеца им, оставяйки Киев свободен да реши дали да го направи, или не.

В този изменящ се подтекст ръководителят на Комисията по външни работи към Националното заседание на Франция, депутатът Жан-Луи Бурланж, разгласява в петък известие за пресата, в което приканва Франция " да излезе от запасите си и да вземе решение, сравнимо с това на британците и американците ".

" Изглежда, че моментът е назрял ", споделя експертът по интернационалните връзки, като показва, че Париж " от месеци показва желанието си да бъде отпред на солидарността с Украйна и междусъюзническата съгласуваност ".

За Жан-Луи Бурланж " тази смяна в доктрината е изцяло законна, доколкото поставя завършек на неприемливата асиметрия сред ситуацията на агресора и това на жертвата на експанзията ".

От военна позиция цялата територия на Украйна е изумена от началото на войната от съветски оръжия с отдалечен обхват, само че също и от такива, доставени на Москва от нейните съдружници, а точно севернокорейски балистични ракети и ирански безпилотни самолети.

Киев нанася удари и по Русия в дълбочина, само че към този момент употребява оръжия лично произвеждане, по-специално безпилотни летателни апарати, които наскоро бяха ориентирани към енергийни съоръжения.

" Защо на украинците би трябвало да се лишава правото да дават отговор удар след удар на офанзивите против тях?

Той отговори: " Правото на самозащита изключва правото на леговище на територията на агресора ". По-нататък той съобщи, че " страните, които са другари на Украйна, са решени да останат невоюващи ".

" Следователно не става въпрос те да се намесят в театъра на интервенциите ", а " да отстранен едно безпричинно табу ", напомни политикът.

Председателят на Комисията по външни работи на Бурбонския замък напомня в умозаключение главната съответна компликация, пред която е изправен Западът, а точно рисковата и възходяща асиметрия сред Украйна, която се бори да се активизира и въоръжи, и Русия, чиято стопанска система и общество последователно се насочват напълно към война.

" Изправени пред удвоената експанзия от Русия, единствено ребалансирането на силите и възобновяване на симетрията в стратегическите позиции могат да убедят Путин да приключи пагубното си начинание ".

От няколко седмици насам Кремъл предизвестява западните администрации да не употребяват оръжия, доставени на Украйна, на нейна територия.

В събота съветското министерство на защитата се насочи по-специално към Франция, заявявайки, че френските управляеми авиационни бомби " Хамър " са били употребявани от Киев за нахлуване против съветската област Белгород, граничеща с украинската Харковска област, където руснаците организират нова атака.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР