Едно от нещата е, че много от руснаците не разбраха

...
Едно от нещата е, че много от руснаците не разбраха
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Войната показа, че има украинска нация, а неин баща е Владимир Путин


„ Едно от нещата е, че доста от руснаците не схванаха за какво Съветският съюз се разпадна. За Путин това се трансформира в персонална покруса. Както и да приключи тази война, тя сподели, че има украинска нация, която е друга от съветската. Баща на тази нация, значително, е Владимир Путин. Преди 10 години 70% от украинците имат позитивно отношение към Русия. Днес над 80% имат отрицателното “.

Това разяснява в „ Лице в лице “ световноизвестният български политолог Иван Кръстев.

Той напомни, че първоначално Путин е определил държавното управление на Зеленски като окупационен режим, само че съветските армии не са посрещани като освободители.

„ В резултат на тази война Швеция и Финландия влизат в НАТО и границата с Русия се усилва на 1400 километра. Говорим за нуклеарна война по този начин, както не се е говорило в последните 45 години “, акцентира Кръстев.

„ Мнозина се опасяват, че в случай че украинските войски стартират избавление особено на Крим, освен на Донбас, рискът от нуклеарна война става голям “, добави той.

Политологът предвижда ескалация на военните дейности на фона на приближаващата зима:

„ Трябва да сме подготвени за неща, които мислим за невъзможни. Първо това се случи с пандемията, а в този момент с войната. С всичко се привиква – това е естествено. Трябва да бъдем готови за една по-дълга война. Посланията са, че няма да има мирни договаряния “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР