Русия ще отговори реципрочно на изгонването на двамата руски дипломати

...
Русия ще отговори реципрочно на изгонването на двамата руски дипломати
Коментари Харесай

Руското посолство гони наши дипломати

Русия ще отговори реципрочно на изгонването на двамата съветски дипломати от България. Това заяви съветското посолство у нас.

Оттам обявиха още, че в нито една от връчените ноти не се съдържат съответни обстоятелства. По-рано през днешния ден Министерството на външните работи разгласи двама съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата и им даде 48 часа да изоставен страната. Това съобщи Митко Димитров, шеф на дирекция „ Пресцентър “ на Министерство на външните работи, по време на брифинг.

„ Компетентните държавни органи уведомиха министъра на външните работи Теодора Генчовска за събрани доказателства за осъществявана разследваща активност от страна на жители на Руската федерация, ползващи се с дипломатически имунитет. Те са осъществявали нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическия им статут на територията на Република България “, акцентира Димитров.

С друга нота Министерството на външните работи остро стачкува против изявления на посолството на Руската федерация в осведомителното пространство през последните дни с обидни квалификации и внушения по отношение на Република България и нейните съдружници.

„ Тези послания са в цялостно несъгласие с неведнъж заявените от самото посолство и неговото управление политика и връзки на почитание и съдействие с Република България “, съобщи шефът на пресцентъра на Министерство на външните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР