Русия ще отговори изключително остро на нови военни набези на

...
Русия ще отговори изключително остро на нови военни набези на
Коментари Харесай

Атаките срещу Белгородска област: САЩ се дистанцираха от нападенията

Русия ще отговори извънредно остро на нови военни нападения на нейна територия, разгласи през днешния ден Кремъл след зрелищната офанзива на групи, идващи от Украйна против граничната съветска Белгородска област. Съединените щати се дистанцираха от тези набези. Две съветски опозиционни паравоенни формирования обявиха, че стоят зад офанзивите. Множество набези с дронове имаше и тази нощ в Белгородска област.



Руска държавна телевизия популяризира фрагменти на изумени американски военни машини " Хъмви " в Грайворон, Белгородска област и заяви за 70 премахнати терористи, за които Москва упорства, че са украинци. Вашингтон се дистанцира.

" Ние не насърчаваме и не подкрепяме удари на съветска територия, само че също по този начин казахме, че Украйна взема решение по какъв начин да води тази война ", съобщи Матю Милър, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Крайграничните села в Белгородска област бяха евакуирани след нападенията, за които Москва упреква украинската войска. Кремъл свърза офанзивите със обстановката към украинския град Бахмут, който руснаците назовават Артьомовск.



" Киевският режим, който претърпя проваляне в град Артьомовск мина към терористични дейности против мирното население ", съобщи Игор Конашенков, представител на Министерството на защитата на Русия.

Киев отхвърля да е навлизал на съветска територия. Две съветски паравоенни групи, които се опълчват на Путин, настояват че стоят зад нападенията. Една от групите е " Легион Свобода на Русия ". Ройтерс популяризира тяхно изказване:

" Ние сме руснаци като вас, ние сме хора като вас. Искаме децата ни да порастват в мир, да бъдат щастливи в свободна страна. Но това не може да се случи в днешната Путинова Русия, прогнила от корупция, неистини, цензура, ограничавания на свободите, репресии. "



фотоси: БГНЕС

Шефът на наемническата войска " Вагнер " стигна още по-далеч. Според Евегений Пригожин в Русия може да избухне гражданска война като тази от 1917 година, в случай че елитът не се заеме съществено с воденето на войната.

Специалната военна интервенция в Украйна ще продължи, до момента в който реализира своите цели. В момента няма изгледи за спокойно решение, разгласи Кремъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР