Русия разглежда решението на България да окаже военна помощ на

...
Русия разглежда решението на България да окаже военна помощ на
Коментари Харесай

Мария Захарова предозирана: Обвини България за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданската инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа

Русия преглежда решението на България да окаже военна помощ на Украйна като следващата неприятелска офанзива, която ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки. Това сподели в сряда на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова,.
 
" Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна като следващата неприятелска офанзива против страната ни, която ще докара до по-нататъшно утежняване на така и така плачевно положение на двустранните връзки ", сподели тя.
 
Според Захарова в този момент отговорността за удължаването и ескалацията на спора в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданската инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа пада напълно върху София. 
 
" Убедени сме, че българският законодател е осведомен с обстоятелствата за противозаконен трафик на оръжие, в това число и от чужбина, на следените от Украйна територии и не може да не осъзнава опасността от попадането им в ръцете на терористични групировки и бандитски формирования в голям брой горещи точки по света ", акцентира тя. 
 
Припомняме, че на 3 ноември Народното събрание утвърди с болшинство гласове решение за даване на оръжие на Украйна. За даването на военна помощ гласоподаваха 175 депутати от пет политически асоциации. Против бяха 49 депутати, един се въздържа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР