Русия продължава опитите да завземе последното гнездо на съпротива в

...
Русия продължава опитите да завземе последното гнездо на съпротива в
Коментари Харесай

Русия започна наземна атака срещу Азовстал

Русия продължава опитите да завземе последното гнездо на опозиция в Мариупол, стоманодобивния комплекс " Азовстал ", заяви представител на градската администрация през днешния ден.

" Окупаторите, под прикритието само че обстрел, се пробват да пробият вътре в завода...Ситуацията от ден дневно става все по-сложна ", написа в Телеграм Пьотр Андрюшченко, консултант на кмета на Мариупол.

След като съветската авиация бомбардира полевата болница в промишления обект, броят на ранените се е нараснал на 600 от 170 души, съобщи уеб сайтът НВ, цитирайки градския съвет на Мариупол.

Изданието напомни, че бранителите на азовския пристанищен град нееднократно се обръщаха към международната общност за помощ с евакуацията на " Азовстал ". Те са подготвени да се изтеглят при поддръжката на трета страна с оръжието и си и вземайки със себе си ранените и телата на починалите.

Мариупол е блокиран от съветските сили повече от два месеца. Градът, над 90 на 100 от който са разрушени, е сцена на огромна филантропична злополука. По предварителни данни в в миналото 450-хилядния град са починали 25 000 поданици, а още 100 000 чакат да бъдат евакуирани.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР