Русия отново ще преустанови подаването на газ по Северен поток“

...
Русия отново ще преустанови подаването на газ по Северен поток“
Коментари Харесай

Русия пак спира газа по „Северен поток“ 1

Русия още веднъж ще прекрати подаването на газ по „ Северен поток “ 1, заяви „ Газпром “. Доставки няма да има от 31 август до 2 септември. Причината е механически обзор, настояват от съветския тръст.

„ Газпром “ разгласи, че прекъсването на подаване на газ по „ Северен поток “ 1 е належащо поради постоянната техническа поддръжка на турбините, която се правела на всеки 1000 часа работа. Газ няма да има сред 31 август и 2 септември. Това слага още веднъж пред предизивкателства страните по трасето на газопровода, най-много Германия.

През тези три дни ще се направи инспекция на единствената работеща сега турбина на този газопровод. За инспекцията са поканени и експерти от производителя „ Сименс енерджи “. Ако не се открият недостатъци, подаването на газ ще бъде възобновено в досегашния размер от 33 милиона кубични метра на ден, което е единствено 20% от контрактуваното.

„ Газпром “ твърди, че намаляването се постанова поради механически проблеми и неналичието на една от турбините. Тя бе изпратена за годишен обзор в Канада и съгласно Москва глобите пречат на връщането ѝ. Турбината обаче от дълго време е върната в Германия и чака да бъде взета от „ Газпром “. Руският тръст обаче не я взима поради „ неналичието на някои документи “, както твърди управлението му. Берлин упрекна „ Газппром “, че търси претекст да не доставя контрактувания газ и няма нито механически, нито документни проблеми.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР