Бъдещото нидерландско правителство, оглавено от националистическата Партия на свободата“ на

...
Бъдещото нидерландско правителство, оглавено от националистическата Партия на свободата“ на
Коментари Харесай

Новото нидерландско правителство не одобрява правилата на ЕС за предоставяне на убежище

Бъдещото нидерландско държавно управление , управлявано от националистическата „ Партия на свободата “ на Герт Вилдерс, не утвърждава разпоредбите на Европейския съюз в региона на миграцията , съобщи „ Reuters ”. Според авторитетния политик страната е изправена пред рецесия, обвързвана с прекомерно огромния напор на бежанци и даването на леговище.

Вчера Вилдерс съобщи, че е било реализирано съглашение за сформиране на най-дясното държавно управление в Нидерландия от десетилетия насам, съвсем шест месеца след безапелационната си изборна победа. В своя държавен проект , оповестен рано тази заран, четирипартийната коалиция разгласи, че ще се стреми към „ най-строгия до момента режим за даване на леговище “ със засилен граничен надзор и доста по-строги разпореждания за идващите в Нидерландия лица, които желаят да обитават трайно на нейната територия.

„ Клауза за отвод от европейските политики в региона на миграцията ще бъде показана на Европейската комисия във допустимо най-кратък период “, гласи изказването на обединението.

Засега към момента не е ясно дали такова искане ще бъде задоволено. По думи на Вилдерс трудовата миграция също ще бъде лимитирана , а приемът на задгранични студенти в нидерландските университети занапред ще се прави при доста по-строг правилник.

Коалиционното съглашение сплотява „ Партия на свободата “ на Вилдерс с дясноцентристката „ Народна партия за независимост и народна власт “ на някогашния министър-председател Марк Рюте, центристката партия „ Нов обществен контракт “ и протестната партия на фермерите „ Движение на фермерите и жителите “ . След постигането на дълго чаканото съглашение в този момент самостоятелен медиатор ще бъде претрупан със задачата за съставянето на кабинета на министрите – развой, който се чака да отнеме най-малко още един месец. Все още не е ясно кой ще стане министър-председател, защото Вилдерс, прочут с крайните си отрицателни възгледи за исляма, през март даде обещание да се откаже от тази роля, с цел да накара бъдещите си сътрудници в държавното управление да седнат на масата за договаряния. Той обаче към момента не е оповестил публично кого би предложил за висшия пост.

Новото държавно управление също по този начин разгласи, че ще продължи да оказва политическа и военна поддръжка на Украйна и ще гласоподава в поддръжка на концепцията за законово наложително консумиране на най-малко 2% от брутния вътрешен артикул на Нидерландия за защита, в сходство със споразуменията на НАТО. Партиите споделиха и своята обща цел да построят четири нуклеарни реактора през идващото десетилетие, обещавайки да облекчат тежестта на екологичните разпореждания за земеделските производители.

Зеленски: Борбата в Харков е сложна, само че под надзор

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР