Русия няма да се откаже от целите си в Украйна,

...
Русия няма да се откаже от целите си в Украйна,
Коментари Харесай

Роб Бауер: Дори да изгуби войната, Русия няма да се откаже от целите си в Украйна

Русия няма да се откаже от задачите си в Украйна, даже да изгуби войната, разяснява през днешния ден ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер на конференция след двудневната среща на началниците на защитата на страните от пакта в Брюксел.

По неговите думи не е ясно какъв брой време би било належащо на Русия да се възвърне след военна загуба, само че може да се чака съветската страна да извлече съответните поучения и да се постарае да ги приложи в нов опит за реализиране на задачите след години. От наша страна поуката до момента от войната в Украйна е, че би трябвало да имаме поради използването на информацията като военно средство, означи командващият Върховното съюзническо командване на НАТО по трансформациите ген. Филип Лавин.

Стратегическите цели на руснаците не са се трансформирали, по тази причина е евентуално да подхващат ново нахлуване напролет, предвижда адмирал Бауер. Попитан до каква степен Украйна има потребност от танкове, той уточни, че в сходна война всякакво бойно средство е належащо. Руснаците употребяват танкове, по тази причина и украинците имат потребност от танкове, разясни той.

Това е странна война, в която в днешния ден се води пердах със средства от предишното - от първата половина на предишния век, само че и със средства от бъдещето в региона на кибернетиката, с дронове, заключи адмиралът. Нито едно оръжие не е решаващо единствено по себе си, посочи командващият Върховното съюзническо командване на НАТО в Европа ген. Кристофър Каволи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР