Дори диетолозите вече не препоръчват пълно премахване на хляба от

...
Дори диетолозите вече не препоръчват пълно премахване на хляба от
Коментари Харесай

Как да ядем хляб и да отслабнем?

Дори диетолозите към този момент не предлагат цялостно унищожаване на хляба от вашата диета. Да, даже и да отслабвате. Особено в случай че отслабвате! В рационални количества е добър източник на въглехидрати. И в случай че изберете верния самун, изгодите няма да бъдат лимитирани до това. Днес доста хора минават към пълнозърнест самун. Американският диетолог Келси Куник изясни за какво е толкоз потребен.

Ползите от пълнозърнестия самун

Източник на фибри

Фибрите са потребни за червата ви и също по този начин оказват помощ за отбрана на сърцето ви и понижават риска от рак. Една филия пълнозърнест самун ще обезпечи 2-4 грама фибри. Лекарите предлагат на възрастните да ядат 14 грама фибри на всеки 1000 употребявани калории.

Помощ при загуба на тегло

Работата е там, че подобен самун засища добре и ви оказва помощ да не чувствате апетит по-дълго. Поради това общият банкет на калории дневно може да намалее.
 Снимката е илюстративна
Намаляване на холестерола

Пълнозърнестият самун оказва помощ за ограничение на производството на " неприятен " холестерол и усвояването му от храната. За да извършите това, задоволително е да ядете четири междинни филийки подобен самун дневно.

Освобождаване от запек

Когато ядем пълнозърнест самун, тялото създава мастни киселини, които са потребни за чревния микробиом и храносмилането. А неразтворимите диетични фибри оказват помощ за реализиране на постоянни здравословни придвижвания на червата, сподели лекарят в колона за Яжте това, не това!

Регулиране на захарта

Пълнозърнестият самун съдържа доста въглехидрати, само че и доста фибри. Така че подобен самун се усвоява постепенно и захарта се всмуква в кръвта по-бавно. Според Куник последните изследвания демонстрират, че хората, чиято диета е богата на пълнозърнести храни, имат съвсем една трета по-нисък риск от развиване на диабет, в сравнение с тези, които не ядат нищо.
 а
Кой не би трябвало да яде пълнозърнест самун?

" За да получите оптималната изгода от пълнозърнестия самун, би трябвало да изберете артикул без квас с естествена закваска, изключително за хора с болен черен дроб ", сподели по-рано диетологът-гастроентеролог Нурия Дианова .

Тя не предлага да ядат подобен самун на хора със затънал метод на живот. Защото съдържа доста калории, които няма къде да изгорят. По време на обостряне на панкреатит хлябът от пълнозърнесто брашно също е противопоказан.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР