На конференцията Google I/O 2024, интернет гигантът представи множество нови

...
На конференцията Google I/O 2024, интернет гигантът представи множество нови
Коментари Харесай

Google внедрява повече AI и в Android

На конференцията Гугъл I/O 2024, интернет колосът показа голям брой нови функционалности с неестествен за Android, като главно място заема Gemini . Компанията дава обещание обилни усъвършенствания в продуктивността и сигурността на устройствата.

Според Гугъл изкуственият разсъдък последователно ще преобрази смарт телефоните. Първите стъпки в тази посока към този момент са направени, а предстоят още доста нововъведения .

Компанията разказа в блога си някои от новостите.

Функцията Circle to Search , която дебютира в смарт телефоните Pixel и някои модели на Samsung, ще продължи да се развива. Тя последователно ще става налична за повече консуматори и ще има нови функционалности. Някои от тях ще са потребни за учениците. Те ще могат да сканират, снимат или „ ограждат “ задания по математика, физика и други предмети, като технологията ще ги разпознава и ще им дава решенията, дружно с тъкмо изложение по какъв начин да решат задачата. Дали учениците ще научат описанието или просто ще вземат решението, с цел да го напишат в домашното, остава на тяхната отговорност.

Асистентът Gemini също ще има все по-голяма роля в Android . Гугъл ще интегрира олекотената версия Gemini Nano в самата платформа. Така тя ще може да работи с множеството функционалности и благоприятни условия на Android и то напълно в границите на устройството, без да трансферира данни до сървъри и трети лица. Това значи освен по-бърза работа и икономисване на сила, само че и оптималната дискретност, защото информацията няма да напуща устройството и няма да се преглежда от който и да е.

Gemini Nano ще може да разпознава и предизвестява за евентуални измами по време на диалози в действително време , като обезпечава спомагателна отбрана на потребителите без да компрометира персоналната им информация. Например ще следи за изречения и други знаци, като искане за шерване на персонална информация, пари и така нататък, които подсказват, че може да става дума за машинация.

Gemini Nano ще оказва помощ и за така наречен контекстуално и мултимодално схващане . Или другояче казано, ще може да схваща подтекста на диалога, като по едно и също време работи с текст, аудио и видео. И защото ще е интегриран в самия Android, ще има способността да „ трансферира “ детайли от и в приложения. Например да генерира изображения по изложение от потребителя и да ги внедрява в имейли и известия.

Или пък да разпознава действия във видео клипове съгласно въпроса на потребителя. Компанията дава като концепция потребителят да запише клип с проблем в машина и да попита за решения. Технологията сама ще разпознае защо става въпрос и ще предложи хрумвания от интернет. Сред другите благоприятни условия са разбор на файлове и документи непосредствено в устройството.

Gemini Nano ще помогне и за усъвършенствания в TalkBack. Функцията ще дава по-подробни и точни описания на изображения за хора с нарушено зрение, като ще бъде налична и офлайн.

Компанията възнамерява да разгърне тези новости за стотици милиони устройства с Android през идващите месеци. Наличността им евентуално в огромна степен ще зависи и от хардуерните благоприятни условия на смарт телефоните и таблетите, като по-старите и тези с по-слаби спецификации по-скоро няма да могат да се възползват от технологията. Засега обаче Гугъл не е споделяла информация за хардуерните условия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР