Спекулира се, че видяното е таен проект на OpenAI Този

...
Спекулира се, че видяното е таен проект на OpenAI Този
Коментари Харесай

Мощен AI се появи, а после изчезна от интернет

Спекулира се, че видяното е скришен план на OpenAI
Този уикенд в интернет бе пуснат за проби нов AI модел. Той можеше да се тества на уеб страницата LMSYS Chatbot Arena, а опциите му наподобява надвишаваха тези на GPT-4 на OpenAI.

Моделът, прочут единствено като " gpt2-chatbot ", към този момент е отстранен от уеб страницата и не може да се открие на никое място. LMSYS по-късно удостовери в обществената мрежа X, че изкуственият разсъдък е бил свален заради " ненадейно огромен трафик ".

Това известие не може да обуздае спекулациите. Мнозина настояват, че " gpt-2 " е ранен, скришен обзор на идващия модел на OpenAI. Подхранвайки слуховете, Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на подкрепената от Microsoft компания, разгласява намек за мистериозния модел в понеделник.

" Имам уязвимост към gpt2 ", написа Алтман в X без да прецизира нищо повече.

След ограничавания интервал на тестване, тези, които се докопаха до AI модела, наподобява са съгласни, че неговите благоприятни условия са впечатляващи, изключително за нещо, което можеше да бъде направено отвън огромните компании за AI.

Итън Молик от Университета на Пенсилвания написа на X, че " наподобява, че е на същото жестоко равнище на качества като GPT-4 ", след което по-късно допусна, че може даже да е по-добро. Някои откриватели на AI подчертаха способността на gpt2 да взема решение сложни математически проблеми, които към момента спъват други водещи модели на AI.

" Мисля, че може да е необятен стелт тест на нещо на OpenAI ", сподели известният програмист и откривател на AI Саймън Уилисън пред Ars Technica.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР