Напрежение сред работещите в Агенцията за социално подпомагане. КТ Подкрепа

...
Напрежение сред работещите в Агенцията за социално подпомагане. КТ Подкрепа
Коментари Харесай

Социалните работници недоволни от увеличението на заплатите си

Напрежение измежду работещите в Агенцията за обществено подкрепяне.

КТ " Подкрепа " и КНСБ упорстват за незабавна среща със служебния обществен министър Ивайло Иванов, оповестява БНР.

Причината е, че социалните служащи не са удовлетворени от увеличението на заплатите си, което получиха през април със задна дата от 1 януари, и желаят второ покачване.

Председателят на синдиката на административните чиновници " Подкрепа " Кремена Атанасова посочи, че става въпрос за нарастване с 200 лева

" Заплатите на новоназначените сътрудници станаха в размер на 1400 лева още веднъж бруто. Което след удръжките значи, че част от обществените служащи получават под 1100 лева, а останалите, чиято междинна работна заплата е към 1700 лева или 1800 лева, получават под 1400 чисто, което сами разбирате, че е извънредно незадоволително ", изясни тя.

Настоява се заплатите да бъдат нараснали още един път през юни или най-късно през юли посредством в допълнение държавно разпореждане.

Атанасова предизвести, че в системата има съществено напрежение, което може да ескалира и да прерасне в ефективни митинги през лятото, когато размерът на работа е голям - тогава се одобряват заявките за целевите помощи за отопление и за еднократните помощи за учениците.

" Ако се стигне до ефикасна стачка и прекъсване на работа, притеснявам се, че това ще бъде голям проблем, защото ще има риск хората да не получат своите помощи както за отопление, по този начин и за учениците, по този начин и всички останали помощи ", заключи тя.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР