САЩ. смъртните случаи, свързани с бременността, са се върнали до

...
САЩ. смъртните случаи, свързани с бременността, са се върнали до
Коментари Харесай

Смъртните случаи, свързани с бременността, се връщат към нивата отпреди пандемията, сочат данни на CDC

Съединени американски щати. смъртните случаи, свързани с бременността, са се върнали до равнищата отпреди пандемията, сочат нови държавни данни.

Около 680 дами са умряли предходната година по време на бременност или малко след раждането, съгласно краткотрайни данни на CDC. Това е по-малко от 817 смъртни случая през 2022 година и 1205 през 2021 година, когато беше най-високото равнище от повече от 50 години.

COVID-19 наподобява е главното пояснение за подобрението, сподели Дона Хойерт, Център за откривател на майчината смъртност за надзор и предварителна защита на болесттите.

Коронавирусът може да бъде изключително рисков за бременни дами. И в най-лошите дни на пандемията изгорелите лекари може да са нараснали риска, като са пренебрегнали терзанията на бременните дами, споделят специалисти.

В по-малко смъртни актове се загатва COVID-19 като причина за обвързваните с бременността смъртни случаи. Броят е бил над 400 през 2021 година, само че по-малко от 10 предходната година, сподели Хойерт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР