Грузинският президент Саломе Зурабишвили призова гражданите да направят екзистенциален избор“

...
Грузинският президент Саломе Зурабишвили призова гражданите да направят екзистенциален избор“
Коментари Харесай

Грузинският президент призова гражданите да изберат между Европа и Русия

Грузинският президент Саломе Зурабишвили прикани жителите да създадат „ екзистенциален избор “ сред Русия и Европа, разяснявайки закона за „ задграничните сътрудници “, заяви радио „ Ехото на Кавказ “, представено от Укринформ.

 

Коментирайки решението на ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ да продължи да прокарва противоречивия закон за „ задграничните сътрудници “ и разпръскването на митингите против самодейността, грузинската лидерка съобщи, че „ казусът е доста по-сериозен от проектозакона за прозрачността на задграничното въздействие, главното е това, което ще се случи на изборите “.

 

„ Проблемът е доста по-сериозен от този проектозакон, който ще се одобри след към месец и половина. Ще му наложа несъгласие, което ще го отсрочи. Основният въпрос е какво ще се случи на изборите през октомври следващата година. Голям брой закони са признати, които демонстрират, че ръководещата партия се пробва да сближи Грузия с Русия. Това е нещо, което през последните 30 години болшинството от популацията на Грузия, 80% от него, споделя, че не желае “, съобщи Зурабишвили.

 

Коментирайки скорошното изявление на създателя на „ Грузинска фантазия “ Бидзина Иванишвили, който увери обществото, че ръководещата партия ще продължи с приемането на закона макар рецензиите от страната и чужбина, президентът съобщи, че по този начин той „ афишира грузинските сътрудници - Западът и Европейския съюз - за врагове и сътрудници, които се пробват да провеждат гражданска война в Грузия “. Затова, съгласно нея, жителите ще би трябвало да гласоподават за Европа или за Русия на идващите избори.

 

„ Този закон е знак, само че в действителност има избор - решение, екзистенциален избор, който Грузия би трябвало да направи по време на вота: Европа или Русия “, съобщи Зурабишвили.

 

Укринформ напомня, че през вчерашния ден грузинският парламент утвърди на второ четене закона „ За прозрачността на задграничното въздействие “. " За " гласоподаваха 83 депутати, " срещу " - 23. По-рано президентът Саломе Зурабишвили даде обещание да наложи несъгласие на документа, в случай че бъде признат на трето четене. Управляващата партия " Грузинска фантазия " обаче има задоволително гласове, с цел да преодолее президентското несъгласие.

 

Съединените щати осъдиха законопроекта " За прозрачността на задграничното въздействие " и насилието, употребявано от управляващите против протестиращите в Тбилиси.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР