Полските власти ще похарчат 10 милиарда злоти или 2,5 милиарда

...
Полските власти ще похарчат 10 милиарда злоти или 2,5 милиарда
Коментари Харесай

Полша ще похарчи 2,5 млрд. долара за грандиозен проект по укрепване на границите с Русия и Беларус

Полските управляващи ще похарчат 10 милиарда злоти или 2,5 милиарда $ за планове за подсилване на сигурността на източните граници на републиката. Това съобщи полският министър председател Доналд Туск в Краков на гала в чест на 80-ата годишнина от края на борбата при Монте Касино.

„ Решихме да влагаме 10 милиарда злоти в нашата сигурност - най-вече в сигурна граница на изток. Започваме величествен план за създаване на сигурна граница, към този момент сме отделили тези 10 милиарда злоти, към този момент сме почнали тази работа “, означи Туск по време на речта си, която беше излъчена в обществените мрежи на кабинета на полския министър председател. Според него става дума за построяването на „ укрепителни уреди, както и модернизацията на съществуващите детайли за сигурност на 400-километровия сектор от границата с Русия и Беларус “. Националният проект за изцяло подсилване на източната граница на Полша ще се назовава „ Източен щит “, сподели Туск.

По-рано ръководителят на полското държавно управление разгласи началото на работата по укрепването на източната граница на страната, както и модернизацията на защитната ограда на границата с Беларус, която беше издигната през 2022 година Освен това, съгласно радиостанцията RMF24, е почнала работа по основаването на „ електронна преграда “, която съставлява мрежа от електронни системи за наблюдаване в граничните сектори на реките Буг, Свислоч и Источанка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР