Руските окупационни сили обстрелват Одеса с ракети, за да принудят

...
Руските окупационни сили обстрелват Одеса с ракети, за да принудят
Коментари Харесай

Полковник от СБУ: Русия атакува Одеса с ракети, за да принуди жителите да напуснат града

Руските окупационни сили обстрелват Одеса с ракети, с цел да принудят жителите да изоставен града.

„ Ударяйки по Одеса, руснаците се пробват да приготвят плацдарм за вероятно нахлуване, защото те мечтаят да завладяват коридора към Приднестровието и Молдова – това е техният стратегически проект. Като поразяват на жилищни региони с касетъчни муниции, задачата им е жителите на Одеса да изоставен града “, сподели в ефира на тв канала Еспресо военният специалист, полковник от запаса на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Михаил Притула.


Той обаче успокои, че окупационната войска няма запас да превземе Одеса. Флотът, който е прикрит в Новоросийск, няма да им помогне в това и те също не могат да стигнат до него по суша.

„ Руснаците не могат да стигнат до Одеса благодарение на Черноморския флот, който е прикрит в Новоросийск, те не могат да стигнат до Одеса по суша. Само по този метод, с тези удари, руснаците могат да покажат нещо и това има агитационен темперамент, подготовка за бъдещата готовност в Русия “, заключи специалистът.

Русия нападна Одеса съвсем всеки ден с дронове или ракети, напомня УНИАН.

Вечерта в понеделник, 29 април, съветските окупационни войски нанесоха ракетен удар по Одеса, който порази крайбрежната зона в един от елитните региони на града. За ударите бяха употребявани касетъчни муниции. Убити бяха 5 цивилни (двама от тях починаха в болница), над 30 бяха ранени.

Късно вечерта в сряда, 1 май, ракета удари депото за подбиране и офиса на " Нова поща ".

Военният специалист Александър Мусиенко показа мнението си по какъв начин да се отбрани Одеса от противников обстрел, като означи, че съществуването на противовъздушна защита е значим детайл, само че не е задоволителен, като се има поради, че съперникът стреля и със свръхзвукови ракети.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР