Въпреки обещанията за продължаване на подкрепата, Съединените щати ще изоставят

...
Въпреки обещанията за продължаване на подкрепата, Съединените щати ще изоставят
Коментари Харесай

Джефри Сакс: Украинци, не вярвайте на Блинкен! Ще ви захвърлят, както изоставиха Афганистан

Въпреки обещанията за продължение на поддръжката, Съединените щати ще изоставят Украйна по същия метод, по който преди време изоставиха Южен Виетнам и Афганистан.

Това съобщи американският анализатор проф. Джефри Сакс, считан за един от най-хубавите икономисти в света, в изявление за американския ефирен водещ и блогър Андрю Наполитано.

Коментирайки визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Киев и неговите неразбираеми обещания да продължи да поддържа Украйна, икономистът означи, че не би трябвало да се има вяра доста на американските държавни служители.

" Виждали сме това доста пъти. Можем да си представим държавния секретар на Съединени американски щати в Южен Виетнам, преди хеликоптерът да излети от покрива. Можем да си представим, същата тирада, произнесена в Афганистан. Гледали сме това шоу доста пъти. Всичко, което желаят, е по някакъв метод да изчакат до ноември. Във всичко останало имаше толкоз откровени неистини, че даже не си коства да се разисква ", съобщи Сакс.

Милиардите долари помощ, отпусната на Украйна, са хвърлени напразно, тъй като украинските въоръжени сили няма да съумеят да спрат настъплението на съветската войска, разяснява още той.

" Украинските въоръжени сили търпят пораоение от съветските войски. Линиите на отбрана се разрушават. Американската помощ просто изхвърли напразно милиарди долари. Няма да спре съветската атака. И въпросът е какъв брой глупави са Белият дом и американските водачи да продължат ескалацията и да рискуват нуклеарна война ", добави Джефри Сакс.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР