Русия не е предприела никакви действия за изтегляне на своите

...
Русия не е предприела никакви действия за изтегляне на своите
Коментари Харесай

Украйна не вижда признаци за изтегляне на руските войски от границата

Русия не е подхванала никакви дейности за евакуиране на своите войски, намиращи се наоколо до границата с Украйна, само че няма признаци да възнамерява да извърши инвазия, съобщи почитан представител на украинските управляващи в региона на сигурността, представен от Ройтерс.

Олексий Данилов, секретарят на Съвета за сигурност и защита на Украйна, сподели в изявление за организацията, че Русия е разположила 92 хиляди бойци на границата, само че ще се нуждае от доста повече, в случай че желае да нахлуе в Украйна.

Киев остава угрижен от обстановката и неналичието на огромна смяна след видеоразговора на 7 декември, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести съветския си сътрудник Владимир Путин страната му да не нахлува в Украйна.

" Нищо не се е трансформирало ", съобщи Данилов, ръководеният от който авторитетен съвет включва висши военни и чиновници в региона на сигурността.

" Има известно (увеличение на броя на съветските войници), само че не задоволително, с цел да кажем: това е, това (нахлуването) ще се случи в този момент ", означи той.

Данилов съобщи, че Русия ще се нуждае от най-малко 500 000-600 000 бойци на границата, " с цел да се резервира обстановката под надзор при положение на нахлуване. "

Русия може да усили броя на бойците доста бързо и във всеки един миг, само че ще ѝ трябват повече от 24 часа, с цел да докара на границата задоволително войски, с цел да извърши инвазия, изясни той.

Данилов изрази вяра, че при подобен сюжет Западът въпреки всичко ще помогне на Украйна с доставки на оръжие.

Русия, която анексира Крим от Украйна през 2014 година, отхвърля да възнамерява нахлуване, само че упреква Киев и Съединени американски щати в дестабилизиращо държание, отбелязва Ройтерс.

Москва изиска гаранции за сигурност против разширението на НАТО на изток. Атлантическият алианс отхвърли съветския апел да анулира уговорката си към Украйна от 2008 година, съгласно който страната може да стане един ден негов член.

Лидерите на Европейски Съюз предизвестиха за още наказания против Русия, в случай че тя нахлуе в Украйна.

Данилов съобщи, че Киев не възнамерява да изостря обстановката с предприемане на дейности да си върне контрола над Източна Украйна, където подкрепяни от Русия сепаратисти се борят с украинската войска.

Украйна би трябвало да бъде страна във всички договаряния, свързани с нейния блян към участие в НАТО, прикани секретарят на националния съвет за сигурност. " Няма да одобряваме заповеди от никого, няма да поносим никакъв цар, ние сме различен тип хора ", сподели той.

" Възможен ли е компромис? Да, вероятен е, само че не и на за сметка на нашата самостоятелност и нашата страна ", акцентира Данилов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР