Русия извършва сериозни военни престъпления в Украйна, включително изтезания, отвличания

...
Русия извършва сериозни военни престъпления в Украйна, включително изтезания, отвличания
Коментари Харесай

ООН обвини Русия за убийството на 136 деца и я добави към черния си списък

Русия прави съществени военни закононарушения в Украйна, в това число изтезания, отвличания и полово принуждение, и е виновна за убийствата на 136 деца през миналата година. Това се показва в ново следствие на Организация на обединените нации, което упреква Москва в тежки закононарушения против деца.

Организацията удостоверява още, че съветските въоръжени сили и обвързваните с тях групи са осакатили 518 деца и са направили 480 набези против учебни заведения и лечебни заведения.

Според отчета съветската войска е употребила и 91 деца като " жив щит ". Заради разкритията тя към този момент е добавена към листата на Организация на обединените нации с организации, които правят тежки закононарушения против деца във въоръжени спорове. Русия обаче продължава да отхвърля, че атакува цивилни жители в хода на нейната инвазия в Украйна.

Докладът на Организация на обединените нации обаче хвърля виновност и върху Киев, като показва, че украинските въоръжени сили са умъртвили 80 деца, осакатили са 175 други и са направили 212 набези против учебни заведения и лечебни заведения. Международният орган обаче не е присъединил украинската войска в световния лист на нарушителите.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че е " изключително шокиран " от огромния брой убити и осакатени деца и съветските набези против цивилни здания. Той сподели още, че е " изключително угрижен ", че такива случай са открити и от страна на Украйна.

От общо 751 офанзиви против учебни заведения и лечебни заведения, 480 са осъществени от съветската войска и нейните съдружници. 212 офанзиви се приписват на украинските въоръжени сили, до момента в който причинителите на останалите случаи не могат да бъдат открити.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР