ВСъединените щати всяка година намаляват новинарските организации, които отразяват местните

...
ВСъединените щати всяка година намаляват новинарските организации, които отразяват местните
Коментари Харесай

Гимназисти и студенти влизат в ролята на журналисти

В Съединените щати всяка година понижават новинарските организации, които отразяват локалните общности, даже наоколо до столицата на страната. Някои гимназиални възпитаници и студенти се пробват да компенсират този дефицит.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Робин Гес в своя репортаж от Монтгомъри, Вашингтон..  

Редакцията на гимназията " Уолтър Джонсън " и нейните възпитаници, които влизат в ролята на публицисти отразяват новините в окръг Монтгомъри, Мериленд, където се следи спад на локалните медии, макар че това е един от най-богатите окръзи в страната.   

" Мисля, че новините за общността са в действителност значими. В нашия регион преди имахме доста вестници ", споделя Сейун Парк от гимназия " Уолтър Джонсън ". 

Преди двадесет години в този район са се разпространявали осем вестника, само че всички те били закрити. Изключение прави " Montgomery County Sentinel ", учреден през 1855 година Той изпитва усложнения по време на пандемията от Коронавирус и стопира да печата издания през 2022 година Вестникът оцелява онлайн с помощта на партньорство, което започва с възпитаници, които пишат и вършат репортажи за Sentinel. 

 В редакцията на студентския вестник, наименуван " The Pitch ", студентите разгласяват фрагменти от " Montgomery County Sentinel ". 

Историите, поместени в новинарската страница, се концентрират върху новините, които интересуват студентите, като да вземем за пример мнения за расизма, репортажи за финансирането на образованието и най-новото в локалния спорт.  

" Бъдещето на публицистиката не е толкоз несъмнено, колкото беше в миналото. Тя се трансформира доста през годините, а ние като студенти заемаме ново място в нея ", споделя Миа Халпър, студент-репортер в “The Pitch ”. 

Изследователи от Северозападния университет настояват, че повече от половината от всички окръзи в Съединени американски щати към този момент имат стеснен достъп до надеждни източници на вести.  

" В предишното съм писала за проблеми като антиазиатската ненавист, изключително когато тя се засилваше по време на пандемията, както и за дефицита на заместници, с който се сблъскваха учебните заведения в окръга ", споделя студентката по публицистика Алисън Сю.  

Гимназистите постоянно отразяват футболни мачове и абитуриентски балове, споделя тя.  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР