Русия е ударила военни цели в град Лвов в Западна

...
Русия е ударила военни цели в град Лвов в Западна
Коментари Харесай

Русия удари Лвов с крилати ракети

Русия е блъснала военни цели в град Лвов в Западна Украйна с високоточни крилати ракети, съобщи Ройтерс, базирайки се на съветското министерство на обраната.
Тя е унищожила с далекобойни ракети склад за гориво на украинските сили покрай Лвов и е употребила крилати ракети против цех в града, в който се ремонтирали противовъздушни системи, радарни станции и прицелни устройства за танкове, заяви министерството.
"Въоръжените сили на Руската федерация не престават настъпателните интервенции като част от специфичната военна интервенция ", се споделя в изказване на ведомството. Русия е употребила далекобойни ракети с морско базиране, с цел да унищожи боеприпас с ракети С-300 и зенитноракетни системи БУК покрай Киев. Руските сили са поразили и редица дронове, добави съветското министерство.
Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви, че съветските Военновъздушни сили през последните 24 часа са унищожили 67 украински военни обекта, в това число два командни пункта, три полеви склада с оръжия и муниции, 11 опорни точки на подразделения на украинските въоръжени сили и 20 съсредоточавания на военна техника, съобщи ТАСС.
Конашенков добави, че от началото на провеждането на специфичната военна интервенция въоръжените сили на Русия са разрушили 289 безпилотни летателни апарата, 1656 танка, 169 реактивни системи за залпов огън, 684 оръдия и миномети и 1503 единици специфична военна автомобилна техника.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР