Русия e ударила с ракета цивилен кораб, плаващ под либерийски

...
Русия e ударила с ракета цивилен кораб, плаващ под либерийски
Коментари Харесай

Руска ракета е ударила цивилен кораб в Черно море

Русия e блъснала с ракета граждански транспортен съд, плаващ под либерийски байрак в Черно море. Това се е случило до момента в който кораабът е навлизал в едно от пристанищата на Одеска област.

Загинал е 43-годишен служащ на пристанището, а дриг е потърпевш. Ранени са и трима филипински жители членове на екипажа.

Министърът на инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков написа в профила си във " Facebook ", че корабът е трябвало да транспортира желязна руда за Китай.

Това е следващата съветска офанзива на пристанищната инфраструктура в Одеса.

По време на ударите са потърпевши 122 кораба и повече от 160 инфраструктурни обекта, написа Александър Кубраков.

Коментар от страна на Русия все още няма.

Атаките в пристанищните региони на Украйна в Черно море зачестиха, откакто Русия се отдръпна от така наречен зърнена договорка през юли.

Договорът осигуряваше безвреден кулоар за украинското зърно до основни пазари в Близкия Изток и Африка. Оттогава черноморските пристанища на Украйна са подложени на непрекъснати офанзиви от страна на съветските сили.

През август Киев сътвори различен филантропичен кулоар за корабите. Маршрутът минава през териториалните води на Турция, България и Румъния и досега няколко кораба са прекосявали сполучливо различния маршрут, само че опасенията за сигурността остават.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР