Румъния и България няма да влязат в Шенгенското пространство дори

...
Румъния и България няма да влязат в Шенгенското пространство дори
Коментари Харесай

Румъния и България няма да влязат в Шенген до края на тази година

Румъния и България няма да влязат в Шенгенското пространство даже в края на тази година.

Правителствени източници в северната ни съседка обявиха във вторник, че в Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 4-5 декември, в чийто дневен ред е присъединението на Румъния и България към Шенген, няма да има гласоподаване по тази тематика.

Темата обаче може да бъде сложена на изключително съвещание в края на декември.

Румънският евродепутат Рареш Богдан съобщи, че това е " стратегическо отсрочване, подбудено от казуса на връзките сред България и Холандия ". Относно ситуацията на Румъния либералът твърди, че Австрия е трансформирала отношението си към присъединението на страната към европейското пространство за свободно придвижване.

Рареш Богдан изясни за какво отлагането е стратегическо, а казусът сега не е Румъния, а България, оповестява " Фокус ".

" Този път това е просто стратегическо отсрочване от наша страна, тъй като, както знаете, това е глас, който се дава за двете страни. Целият развой започва в партньорство с България. България имаше проблеми, които не бяха затворени с Холандия, те най-сетне затвориха тематиките. Контролите, които те имаха и ние също преди година и половина, минаха доста добре, този път на южната граница на България.

Холандия към този момент няма запаси, само че се нуждае от гласоподаване за одобряване в Народното събрание в Хага, гласоподаване, което не се състоя за присъединение. Последният път вотът беше негативен и би трябвало гласоподаване, с цел да мине през Народното събрание след свикването на новия парламент, имайки поради, че в Холандия имаше избори ", сподели евродепутатът.

Той твърди, че Австрия е трансформирала отношението си към присъединението на Румъния към Шенген.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР