Рома спечели с 2:0 гостуването си на Специя и временно

...
Рома спечели с 2:0 гостуването си на Специя и временно
Коментари Харесай

Рома си свърши работата срещу Специя, Петко Христов игра едно полувреме

Рома завоюва с 2:0 гостуването си на Специя и краткотрайно се изкачи на четвърто място в класирането. Стефан Ел Шарауи откри резултата в края на първото полувреме, а Тами Ейбрахам се разписа при започване на второто полувреме. Пауло Дибала, който предишния мач вкара два гола, този път се регистрира с две асистенции.

Българският национал Петко Христов стартира като титуляр, само че бе заменен на почивката. Влезлият на негово място Салваторе Еспозито сбърка съдбовно в 49-ата минута, откакто Дибала пресече подаването му и това докара до втория гол в мача.

Проблемите на Специя започнаха още в 13-ата минута, когато Емил Холм се контузи и трябваше да бъде сменен. Малко след промяната Христов се хвърли на шпагат в наказателното поле, а Залевски падна и изглеждаше, че симулира. Съдията не отсъди дузпа и сподели жълт картон на един от помощниците на Жозе Моуриньо за митингите от пейката на гостите.

Рома играеше повече с топката, само че не създаваше голови обстановки. Чак към края на полувремето " вълците " стигнаха до опция след центриране от фал на Дибала, само че до удар не се стигна. В 45-ата минута Ел Шарауи отклони топката към Дибала, той напредна и му върна на празна врата и резултатът бе открит.

В началото на втората част Еспозито опита да откри собствен съотборник, само че подаването бе доста неприятно и топката отиде в Дибала. Аржентинецът пусна към Ейбрахам, който преодоля Кадара, напредна и се разписа. Малко по-късно римляните пропуснаха добра опция за нов гол. Драговски избави, откакто Калдара бе отклонил топката, по-късно Ейбрахам и Матич не съумяха да се възползват. Специя взе самодейността от средата на втората част, само че гостите се справяха чудесно с опитите на противника да се върне в мача.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР