Родители и медици настояват за връщане на една от най-радикалните

...
Родители и медици настояват за връщане на една от най-радикалните
Коментари Харесай

Родители и медици искат връщане на задължителни маски на открито, експертите решават

Родители и медици упорстват за връщане на една от най-радикалните противовирусни ограничения - наложителните маски навън. Темата ще бъде прегледана на онлайн съвещание на експертните препоръки по инфекциозни заболявания и епидемиология.

Това стана ясно от днешното прессъобщение на Министерството на здравеопазването във връзка визитата на министър Костадин Ангелов в Благоевградска област. В понеделник той посети лечебни заведения и на място дискутира с екипите основаната подготвеност за справяне с COVID-19.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на носенето на маски навън здравният министър разяснява, че е получил голям брой оферти за въвеждане на такава мярка както от наставнически организации, по този начин и от здравното съсловие. Темата ще бъде прегледана на онлайн съвещание на експертните препоръки по инфекциозни заболявания и епидемиология.

" Не приказваме за ограничение, затваряне или лимитиране, а за мярка, която има за цел да избави допустимо най-вече хора и да резервира здравето на медицинските експерти, с цел да има кой да ни лекува на първа линия, непрекъснато ", е прецизирал проф. Ангелов, представен от Министерство на здравеопазването.

Връщането на маските навън е измежду най-крайните ограничения преди въвеждането на така наречен локдаун. В понеделник тя , като дружно с нея локалните управляващи постановиха прекосяване на учебните заведения в отдалечена форма на образование, възбрана на активността на кината, театрите и концертните зали, както и на заведенията за хранене на закрито.

Темата с равнището на отбрана, което другите маски дават, е спорен в целия свят. Представителите на Националния действен щаб в България настояват, че в най-лошия случай тя понижава размера вирусна тежест, който постоянно е решителен за протичане на COVID-19.

Според основния критик на Щаба - доцент Атанас Мангъров, маските . Според него е утопично да се твърди, че използването на такова защитно средство ще понижи увеличаващия се брой на инфектираните.

В същото време България бележи антирекорди съвсем всеки ден. За последните 24 часа при направени общо 4406 PCR теста са открити . Така общият брой на доказаните случаи става 30 527, от които дейни са 12 366.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР