Робърт Дауни-младши спечели Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля

...
Робърт Дауни-младши спечели Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля
Коментари Харесай

И Оскар-ът отива при: Робърт Дауни-младши за поддържаща роля

Робърт Дауни-младши завоюва " Оскар " за най-хубав артист в поддържаща роля за осъществяването си на бюрократ, който се пробва да унищожи прочут физик в историческия епос " Опенхаймер ", съобщи Ройтерс. 

Дауни-младши играе ролята на някогашния ръководител на Комисията по атомна сила на Съединени американски щати Люис Щраус, който провежда подмолна акция за лишаване на разрешителното за достъп до класифицирана информация на Дж. Робърт Опенхаймер, набеждавайки го за болшевик. По-късно дейностите на Щраус са разкрити при чуване в Конгреса, когато той желае да бъде одобрен за министър на търговията в държавното управление на президента Дуайт Айзенхауер.  

Критиците похвалиха Дауни-младши, че в " Опенхаймер " е се е въплътил в облик, който внезапно се отличава от обичайните му функции. Той е играл наркоман и шарлатанин, само че може би е най-известен с многочислените си кино изяви като супергероя Железния човек.

Дауни-младши беше считан за любимец за " Оскар " за най-хубав артист в поддържаща роля, откакто получи премията " Златен глобус ", както и наградата на Гилдията на филмовите артисти.  

Първата му номинация за " Оскар " бе за ролята му на Чарли Чаплин във кино лентата " Чаплин " от 1992 година. След кавги и борби с пристрастяване Дауни-младши получи втора номинация за поддържаща роля за ролята си във военната ирония " Тропическа стихия ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР