РИОСВ-Пловдив обявява ученически конкурс за изработване на произведения от рециклирани

...
РИОСВ-Пловдив обявява ученически конкурс за изработване на произведения от рециклирани
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за творби от рециклирани материали, вижте на...

РИОСВ-Пловдив афишира училищен конкурс за разработване на творби от рециклирани материали.

За основаването им участниците е нужно да употребяват боклуци, остарели или ненужни движимости. В състезанието могат да се включат всички възпитаници от първи до дванадесети клас, ученици на учебните заведения от област Пловдив, като по избор могат да употребяват помощ от своите родители и учители.



Участниците би трябвало да се снимат с творенията си и да изпратят фотосите, съпроводени с къс изяснителен текст, имената, телефона и адреса си на е-поща Крайният период за приемане е 25 ноември 2021 година. С изпращането на фотосите всеки участник дава единодушието си те да бъдат употребявани за осведомителни и просветителни некомерсиални цели от РИОСВ-Пловдив.

Екоинспекцията ще подбере най-хубавите произведения и ще награди техните създатели с текстилна екоторбичка за извършване на покупки, комплект красива чаша, поставка за нея и магнит за ледник с изображения на предпазени растителни и скотски типове от биосферен резерват „ Червената стена “.



Инициативата е по случай Европейската седмица за понижаване на отпадъците, която се организира в интервала 20-28 ноември 2021 година под мотото „ Кръгови общности “. Тазгодишната акция концентрира вниманието върху нуждата от съдействие сред обособените хора и групи и взаимното създаване на общности, основани на метода на кръговата стопанска система и смяна на навиците ни за понижаване и попречване на отпадъците, повторната им приложимост, преработването и компостирането им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР