РИОСВ-Пазарджик провери сигнала за превоз на опасни отпадъци. Както БЛИЦ

...
РИОСВ-Пазарджик провери сигнала за превоз на опасни отпадъци. Както БЛИЦ
Коментари Харесай

РИОСВ-Пазарджик с извънредни новини за притеснителния товар от Италия

РИОСВ-Пазарджик ревизира сигнала за транспорт на рискови боклуци. Както БЛИЦ заяви, във видео, публикувано в обществената мрежа, Лазар Илиев споделя, че в петък, незабавно след завръщане от курс до Франция, е бил изпратен с камиона си да натовари 12 тона боклук от двора на някогашния цех за електроди в град Ихтиман.

Там му направило усещане, че в някои от големите чували има боклуци от бита, а от мотокариста научил, че най-вероятно те идват от Италия.

От РИОСВ-Пазарджик оповестяват, че неотложно е тестван товарът на камион РВ 9751 ТХ и ремарке РВ 0311 ЕВ, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи.

Установи се, че камионът е благосъстоятелност на "Дани Транс 2 "ЕООД, компания със седалище с. Войводиново, обл. Пловдив. По необясними аргументи товарът не е съпроводен с нужните документи.

При инспекцията се откри, че камионът е претрупан в град Ихтиман и е предопределен за компания "Политрейд 2006 "ЕООД, с. Тополово, община Асеновград. По данни на изпращача "Реалити Трейд " се транспортира неопасен боклук с код 070213 (отпадък от произвеждане на пластмаси), формиран от производството на компания "Интегра Пластик ", гр. Елин Пелин.

В товара не се откриха боклуци, разнообразни от гореупоменатите. Фирмата "Политрейд 2006 "ЕООД, с. Тополово има позволение за действия по оползотворяване на този боклук. Превозвачът "Дани Транс 2 "ЕООД няма регистрационен документ за превозване на боклуци.

Предстоят спомагателни инспекции за доизясняване на събитията по случая от РИОСВ-София и РИОСВ-Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР