Рим се подготвя да подпише рамково споразумение с Пекин за

...
Рим се подготвя да подпише рамково споразумение с Пекин за
Коментари Харесай

Италия се готви да подпише рамково споразумение по китайската инициатива Един пояс, един път

Рим се приготвя да подпише рамково съглашение с Пекин за съдействие по китайската инфраструктурна самодейност "Един пояс, веднъж ", удостовери италианският министър председател Джузепе Конте, представен от международните организации.

Очаква се документът да бъде подписан при визитата в Италия на китайския президент Си Цзинпин, което ще бъде от 22 до 24 март. Италия ще стане първата страна от Г-7, която публично ще утвърди самодейността, възприемана от Съединени американски щати, Япония и други европейски страни като метод Китай да разшири въздействието си в международен мащаб, отбелязва ДПА.

Мисля, че въпреки и с огромна доза нерешителност това може да бъде опция, късмет за нашата страна, сподели нощес Конте на събитие в Генуа. Работим по подписването на меморандум за съгласие. Очевидно е, че това е рамково съглашение и не значи, че от идващия ден сме обвързани с нещо, добави той. Ангажирайки се с Китай, Италия и останалата част от Европейски Съюз биха имали опция да лобират за спазването на европейската финансова бистрота, европейските законови и природозащитни стандарти, уточни италианският министър председател.

Инициативата "Един пояс, веднъж " цели да бъдат финансирани и издигнати инфраструктурни обекти в над 80 страни в Евразия, Близкия изток и Африка. Няколко страни от Централна и Източна Европа, както и страни в Азия, Близкия изток и Африка се съгласиха да подпишат двустранни меморандуми за поддръжка на програмата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР