Рейтингът на консервативния блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/

...
Рейтингът на консервативния блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/
Коментари Харесай

МЕРКЕЛ СЕ СРИНА! В Германия искат максимум 8-10 години за един премиер!

Рейтингът на консервативния блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ ХСС), ръководен от немския канцлер Ангела Меркел, е понижен до 29% - най-ниското ниво от 2006 година насам. Това демонстрира допитване на института Емнид, оповестено във в. "Билд ам зонтаг " и представено от ТАСС.

Рейтингът на блока е с един процентен пункт по-нисък, в сравнение с миналата седмица. Сходен спад регистрира и участващата в ръководещата коалиция Германска социалдемократическа партия. Ако изборите за Бундестаг бяха в този момент, за социалдемократите щяха да гласоподават 18% от гласоподавателите, демонстрира допитването.

Трета по рейтинг е крайнодясната популистка партия "Алтернатива за Германия " с 15%, каквото беше нивото на утвърждението за нея и миналата седмица, заяви Българска телеграфна агенция.

Допитването е осъществено от 19 до 25 юли с присъединяване на към 2000 души.

Междувременно ръководителят на демократичната Партия на свободните демократи Кристиан Линднер изиска да се ограничи продължителността на мандатите на федералния канцлер до осем или 10 години.

В изявление за в. "Билд " той не пропусна да означи, че ръководството на Ангела Меркел може да се дефинира като застой.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР