Рецептите за вегани могат да бъдат не по-малко вкусни -

...
Рецептите за вегани могат да бъдат не по-малко вкусни -
Коментари Харесай

Веган палачинки с чиа и овесено мляко

Рецептите за вегани могат да бъдат не по-малко вкусни - тези палачинки ще ви убедят в това

Необходими Продукти

● чиа - 1 с.л. (накисната в 3 с.л. топла вода)
● кафява захар - 2 с.л. кристална
● ванилия - 1 пакетче (на прах)
● рожков - 1 ч.л. брашно (или какао на прах)
● сода за самун - 3 щипки
● шарлан - 1 с.л. нерафинирано слънчогледово масло
● типово брашно - ½ ч.ч.
● пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.

За овесеното мляко


● овесени ядки - ½ ч.ч. фини
● вода - 2 и 1/3 ч.ч. студена

Начин на подготвяне

Измерваме продуктите в рецептата с чаена чаша с съдържимост 250 мл.

Приготвяме домашното овесеното мляко, като, първо, накисваме фините овесени ядки в студената вода за към 15 минутки, по-късно ги смиламе в блендер или с пасатор, и най-после прецеждаме през огромна фина цедилка.

Отделно в купичка накисваме семената чиа в топла водичка и оставяме да набъбват за към 10 минути.

Прецеденото овесено мляко сипваме в огромна дълбока купа и към него прибавяме кафявата кристална захар и брашното от рожков (или какао на прах), като разбъркваме дълготрайно със сладкарска телена бъркалка, с цел да се разтворят в растителното мляко.

Добавяме останалите съставки: сода за самун, ванилия, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло и най-после сгъстяваме с 2 типа брашно – типово и пълнозърнесто, като продължаваме да разбъркваме с телената бъркалка. Към хомогенната палачинкова примес прибавяме и желираните семена чиа и разбъркваме.

В загрят огромен тиган с незалепващо керамично покритие сипваме доста малко шарлан, който е единствено за първите американски палачинки.

Щом се загрее задоволително, сипваме в тигана цялостно черпаче палачинкова примес или половин приблизително огромен черпак, тъй че да разстелим в тигана с кръгово придвижване - с облото дъно на черпака – мини кръгла палачинка (с дебелина към 5мм и величина към 10 см). В огромен тиган може да се съберат 3 такива мини палачинки, без да се слепват.

Щом се появат мехурчета и цветът на палачинките отгоре се потъмни, значи е време да ги обръщаме деликатно със силиконова шпатула. Още 1-2 минути оставяме да се изпекат до подготвеност и от другата страна и ги прехвърляме в съд с капак, с цел да не изстиват.

Продължаваме с останалата примес, без никаква лой в тигана с незалепващо покритие.

Всяка нова топла палачинка вмъкваме под другите подготвени в съда, с цел да остане мекичка и още веднъж захлупваме. Получават се към 15 мини палачинки.

Чудесни веган палачинки с чиа и овесено мляко - приказна композиция с домашно сладко от горски ягодки! Засищаща закуска за едно положително начало на деня!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР