Ресторант Noma в Копенхаген отново бе обявен за най-добрия ресторант

...
Ресторант Noma в Копенхаген отново бе обявен за най-добрия ресторант
Коментари Харесай

Дания с 2-та топресторанта в света за 2021 г. - slava.bg

Ресторант Noma в Копенхаген още веднъж бе разгласен за най-хубавия ресторант в света на церемонията The World`s 50 Best Restaurants 2021, която се организира в Антверпен, Белгия, съобщи otgrada.bg.

С риза по дизайн на щерка му, включващ наивистична детска рисунка, Рене Редзепи, основен готвач и притежател на ресторанта, благодари на екипа си и сподели, че това в никакъв случай нямаше да се случи без тях.

Noma към този момент е оглавявал класацията четири пъти, само че след затваряне през 2016 година и наново отваряне на ново място през 2018 година, ресторантът се считаше за напълно ново включване. Това ги прави единствения ресторант, който е оглавявал листата на две разнообразни местоположения.

Признанието идва единствено седмици откакто Noma най-сетне получи третата си звезда от Мишлен.

"Това е празник и довиждане по едно и също време ", сподели Редзепи, базирайки се на новата категория "Най-доброто от най-хубавото ", което значи, че Noma не може да заеме още веднъж номер едно, без да се реалокира за трети път на друга локация.

"Когато Noma отвори, бях на 23 години... Mечтата ни беше просто да се устояваме от това, което обичаме. "

Второ място в класацията заема Geranium, също в Копенхаген, което слага Дания във фокуса на всеки кулинарен екскурзиант.

Ако желаеме да се насладим на кухнята на третия най-хубав ресторант в света обаче, ще би трябвало да пътуваме до територията на баските в Испания, където се намира Asador Etxebarri.

Наградата за резистентен ресторант пък отиде при Borago в Чили.

Това беше първото издание на класацията от 2019 година, защото миналогодишното събитие беше анулирано заради Covid рестриктивните мерки по целия свят....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР