Решения за прехвърлянето на изтребители МиГ-29 в Украйна се вземат

...
Решения за прехвърлянето на изтребители МиГ-29 в Украйна се вземат
Коментари Харесай

Полша съобщи, че има коалиция от държави с бойни самолети за Украйна

Решения за прехвърлянето на изтребители МиГ-29 в Украйна се вземат от няколко страни и към този момент имаме ясни заявления кои ще са те, сподели полският държавен представител Пьотр Мюлер.

Попитан на конференцията във вторник кой с изключение на Полша ще бъде част от обединението донори на МиГ-29 и за колко самолети става въпрос, той отговори, че детайлностите за тези решения ще бъдат обявени навреме.

" Мога единствено да потвърдя, че тези решения са взети от няколко страни, само че не е моя роля да оповестявам това от името на тези страни. Вече имаме ясни заявления кои страни ще бъдат, само че се разбрахме те да разгласят такова решение когато те решат и при подобаващите за тях процедури ".

В началото на март управляващите на Полша и Словакия обявиха, че ще предадат на бойната авиация на Украйна свои МиГ-29. Полският президент Анджей Дуда посочи, че това ще бъде направено в границите на интернационалната коалиция в идващите четири до шест седмици. " Уверен съм, че Украйна ще бъде подготвена да ги употребява неотложно ", акцентира той.

В Министерството на защитата на Словакия приказваха за готовността да предадат десетина самолета МиГ-29.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР