Решението за удължаването на дерогацията на Лукойл е било взето,

...
Решението за удължаването на дерогацията на Лукойл е било взето,
Коментари Харесай

Добрев: Дерогацията на Лукойл бе удължена под натиск, Денков заплаши с оставка

Решението за удължаването на дерогацията на " Лукойл " е било взето, откакто министър председателят акад. Николай Денков е заплашил, че ще подаде оставка. Това разгласи на брифинг в партийната централа на ГЕРБ депутатът Делян Добрев.  " За трети следващ път ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на „ Лукойл ”. Този път вносител ще бъде цялата парламентарна група на ГЕРБ. От тази дерогация печели само „ Лукойл ” и то в размер на милиарди долари на година. Ползата за българския консуматор е никаква ", сподели Добрев. Подкрепа ГЕРБ ще търси от " Демократична България ", а не от ПП-ДБ стана ясно от думите на Добрев. 

Във връзка с решението на Народното събрание дерогацията да продължи до октомври 2024 година, той сподели: " Това решение беше взето под напън на кабинета. Първите два пъти, когато ние внесохме един път 7-дневен период и един път 30-дневен, получихме закани от премиера Денков, че ще подаде оставка и кабинетът пада. Съобразихме се с тези закани и гласувахме въпросния период до октомври 2024 година Сега не виждаме причина тази дерогация да остане и даже и да се повтори обстановката със закани за рухване на кабинета, сме твърдо решени да гласуваме " за ". Според него обаче нямало да се стигне до подаване на оставка на кабинета. Депутатът разгласи, че са получили информация от няколко източника, че дерогацията се нарушава. " Тя не разрешава продажбата на горива в Европейския съюз, с изключение на в България и трети страни. Имаме информация, че такива горива се изнасят и за Европейския съюз, с което дейно се заобикалят глобите освен за България ”, сподели той и разгласи, че партията ще желае пояснение за какво няма обезщетения за потребителите - отстъпка на бензиностанциите на литър гориво. ГЕРБ ще желае и чуване на службите по отношение на информацията за нарушаването на дерогацията.

По думите му при рухване на дерогацията няма риск от фрапантно повишение на цените на горивата. " Ние плащаме толкоз, колкото в останалите страни. Това, че " Лукойл " купува на ниска цена съветски нефт, не се отразява по никакъв метод в крайната цена на горивата. Ако се отразяваше на крайната цена, щяха да костват по 2 лв. ”, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР