Решението от тази седмица на Върховния съд на Колорадо да

...
Решението от тази седмица на Върховния съд на Колорадо да
Коментари Харесай

Тези щати заплашват преизбирането на Тръмп

Решението от тази седмица на Върховния съд на Колорадо да в профил някогашния президент Доналд Тръмп от президентската конкуренция през 2024 година „ е първата победа в огромно правосъдно дело, което към момента се развива в цялата страна “, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

В минимум 16 други американски щата сега има настоящи правосъдни каузи по отношение на опцията Тръмп да заеме президентския пост според 14-ата корекция.



В правосъдните каузи се твърди, че някогашният президент е неспособен за длъжността, защото „ с дейностите си е взел участие в безредиците в Капитолия на 6 януари 2021 година “, написа вестникът.

Четири от тези каузи – в Мичиган, Орегон, Ню Джърси и Уисконсин – са заведени в щатските съдилища. 11 каузи – в Аляска, Аризона, Невада, Ню Йорк, Ню Мексико, Южна Каролина, Тексас, Върмонт, Вирджиния, Западна Вирджиния и Уайоминг – са заведени във федералните окръжни съдилища.

Делата в два от тези щати, Аризона и Мичиган, в началото бяха отхвърлени на по-ниска инстанция, само че обжалвани, а още едно предизвикателство пред Тръмп е дело, заведено в Мейн.



Кампанията на някогашния президент съобщи, че ще апелира решението в Колорадо, в което Върховният съд на щата сподели, че ще отсрочи решението си - което значи, че то не е дейно - до 4 януари, с вярата да получи насоки от Върховния съд на Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР