На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният

...
На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният
Коментари Харесай

Радев удостои с Почетния знак на президента видни български творци, учени и общественици

На тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. доктор Греди Асса и доктор Ваня Монева.

Държавният глава изрази своята благодарност към техния „ неоспорим принос за одобряването на нашия народен дух и самочувствие, за развиването на българската просвета, обучение и просвета “ .

„ Вашият труд, гений и значими триумфи са значима част от достиженията на нашата страна в областите, в които вие сте безспорни създателите и водещи откриватели “, сподели Радев.

Всички вие сте значима и неделима част от интелектуалната и духовна мощ на България и образец за нашите академични преподаватели, създатели, учени и научни служащи, уточни президентът. Вашият труд и каузи са оценени по достолепие от цялата ни общност и надалеч оттатък рамките на нашата татковина, тъй като те сплотяват и показват родолюбивия дух, волята, интелекта и креативната мощ на българския народ, съобщи Румен Радев.

" Обществото ни цени високо вашето родолюбие, гений, труд и безрезервност " , сподели още президентът.

[gallery]14963[/gallery]

" Особено съм разчувствуван, тъй като не се случва доста постоянно хора от нашите области да получат самопризнание, позитивна оценка за своя труд и триумфи ", сподели от името на отличените акад. Лъчезар Трайков.

" В нашата работа имаме потребност от поддръжката на ръководещите, които, за жалост, не постоянно напълно съответно одобряват преимуществата и измененията, улисани в техните политически цели и упоритости не съумяват да надскочат злободневието и не съумяват да дефинират целите на нашия публичен живот, свързани с просвета, обучение, изкуство и просвета ", разяснява акад. Трайков.

Лъчезар Трайков беше награден по отношение на неговата 65-годишнина, за високозначим принос, като почитан доктор, бележит академик и академични учител в региона на неврология, както и за заслугите на неговата цялостна активност към развиването и интернационалния престиж на актуалната българска здравна научна школа.

Илза Пъжева беше отличена по отношение на нейната 70 годишнина, за високозначим принос, като интернационално приет академик и теоретичен началник в региона на биологическите науки, както и за нейните цялостни университетски заслуги към развиването и престижа на актуалната българска просвета. 

Иван Гранитски беше награден по отношение на неговата 70-годишнина, за високозначимата му социална роля като публицист, стихотворец, публицист, редактор, журналист и издател, както и за заслугите на цялостното му творчество и научни приноси към развиването и престижа на актуалната българска литература, публицистика и издателска активност.

Андрей Пантев получи оценката по отношение на неговата 85-годишнина, за високозначим принос като почитан историк, изтъкнат български академик и академични учител, както и за заслугите на неговата цялостна активност и научни приноси към развиването и издигането на актуалната българска историческа просвета. 

Греди Асса беше награден по отношение на неговата 70-годишнина, за високозначим принос като почитан художник и академични учител, както и за заслугите на неговото изцяло творчество към развиването и интернационалния престиж на актуалното българско изобразително изкуство. 

Ваня Монева беше отличена по отношение на нейната 70-годишнина и 50 години креативно празник, за високозначим принос като диригент и основен живописен началник на международно известни български хорови обединения, както и за водещата и роля в развиването на актуалното хорово изкуство на България. 

В края на церемонията хор „ Ваня Монева “ в състав Мария Стефанова, Десислава Иванова, Микаела Пашалийска извърши добруджанската ария „ Трендафилко, разговорко “.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР