Решението на Австрия ни дискриминира, защото няма дата за сухопътен

...
Решението на Австрия ни дискриминира, защото няма дата за сухопътен
Коментари Харесай

Цветан Цветанов вижда дискриминация в действията на Австрия спрямо България

Решението на Австрия ни дискриминира, тъй като няма дата за сухопътен Шенген . За бизнеса най-важни са сухопътните граници да бъдат в Шенгенското пространство. Това съобщи пред БНР някогашният министър на вътрешните работи и водач на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

Той уточни, че страната ни се е задължила да с Турция, Сърбия и Румъния. С измененията в законодателството за по-бързото вписване на мигранти, ще се усили миграционният поток у нас, добави Цветанов.

По думите му законодателят би трябвало да планува съответните механизми - чисто правно и институционално, за това по какъв начин ще бъдат решавани проблемите с регистрацията е приема на мигранти.

Цветанов акцентира, че от началото на 2023-та до месец декември, на територията на страната през границата с Турция са минали 1785 мигранти. Излезлите през границата със Сърбия са били 1983-ма, а навътре в страната са арестувани 14 700 мигранти . Това означала, че когато намалиш опцията за тази пропускливост за излизане от страната на тези мигранти, които са регистрирани по Дъблинския правилник, значи, че с тези бързи процедури до 1 месец, би трябвало към този момент те да имат съответния статут и в огромната си част те ще останат в страната ни, посочи той.

Според него съществува догадка, при която Австрия да ни върне към 6000 мигранти, на които първото им вписване е било в България . Държавата би трябвало да има политики, и политически решения, които да бъдат свързани с тези провокации, счита Цветанов.

С решението за Шенген България се е задължила да извърши нещо, което по принцип се знае, че не работи и не е в тези функционалности, в които е написано като Дъблински правилник. Ние сега ще приемем това, което ни сложи Австрия като условия, тъй като те са тези които ще дадат мнение дали има забележим прогрес, сподели още той.
 Атанас Пеканов: Утре ще е по-трудно да убедим Австрия за сухопътния Шенген
Атанас Пеканов: Утре ще е по-трудно да убедим Австрия за сухопътния Шенген

Какво става с парите от ПВУ?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР