Решението да се издава зелен сертификат за хора с антитела

...
Решението да се издава зелен сертификат за хора с антитела
Коментари Харесай

Борис Таблов: В решението за антителата има политическа и икономическа логика



Решението да се издава зелен документ за хора с антитела е основано напълно на политическа и икономическа логичност. Това мнение изрази пред БНР доктор Борис Таблов, анестезиолог-реаниматор, който работи в Германия.
„ Те го оправдаха като експертно мнение на база на насъбрани данни. Само че резултатът ще даде на тези хора лъжлива сигурност. “

В България имаме голям проблем с нерегистрираните при предходни талази преболедували хора, които нямат здравна документи за това, сподели доктор Таблов.

„ Тези хора хем не желаят да се имунизират, хем не могат да аплайват за зелен документ и по този метод тотално ги губим за публичния живот . “

Решението е разумно от политическа и икономическа позиция е разумно, само че от здравна – не , счита Борис Таблов.

Таблов не споделя оптимизма на здравния министър Стойчо Кацаров, че измежду тестващите се за антитела ще има доста хора, които ще решат да се имунизират. Според него това може да бъде „ лека сигнална лампа “, само че той не счита, че ще има „ чак подобен огромен резултат в тази посока “.

В Германия тематиката с антителата въобще не стои на дневен ред, добави експертът.

Нямаме безапелационни данни къде са референтните стойности за тези антитела. “

Д-р Борис Таблов означи още, че в Германия набира скорост нов растеж на случаите, само че в страната „ стартират да бият камбаната “ и да се приготвят за „ черни сюжети “ от доста по-рано.

Драматичните метафори като „ робия на неимунизираните “ основават тотално разслоение в обществото и в народи като нашата това има противоположен резултат , посочи Таблов в предаването „ Преди всички “.

„ Факт е, че се приказва на всички места за вълна на неимунизираните. Факт е обаче, в случай че би трябвало да сме почтени, че има и значително хора, имунизирани, които също са положителни, които дори и боледуват. Това, което е реалност е, че неимунизираните са тези, които боледуват доста по-тежко и в последна сметка водят до претоварване на здравните системи. “

Борис Таблов моли към имунизираните да се държат също толкоз отговорно, колкото и останалите, като съблюдават ограниченията.  
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР