Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция

...
Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция
Коментари Харесай

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Настилките са обработени, само че водачите би трябвало да карат деликатно и да съблюдават разпоредбите за придвижване.

На автомагистралите и първокласните пътища няма въведени ограничавания. Проходът " Превала " краткотрайно е неразрешен за придвижването на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета. Времето над страната е ясно, без превалявания от сняг.

Днес 45 машини обработват трасетата, където е належащо. През миналото денонощие 803 снегопочистващи машини са разчиства пътищата от републиканската пътна мрежа.

Пътната организация моли водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят с коли, подготвени за зимни условия, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

До 17 часа на 21 януари в област Враца е въведена краткотрайна възбрана за придвижване на тежкотоварни камиони над 12 т. по републиканската пътна мрежа на територията на региона. Тежкотоварните коли могат да минават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии би трябвало да се реализира наложително с вериги.

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. Пътноподдържащите компании в цялата страна са в цялостна готовност и в подготвеност за своевременна реакция, твърди АПИ. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР