Заплатата е 10 000 евро преди облагане с данъци. След

...
Заплатата е 10 000 евро преди облагане с данъци. След
Коментари Харесай

Какви са заплатите на евродепутатите

" Заплатата е 10 000 евро преди облагане с налози. След това, несъмнено, получавате сума за ръководство на офиса си всеки месец и политическата ви партия ви поддържа. Така, че средствата са доста положителни ", споделя ирландският евродепутат Франсис Фицджералд.

" Всички получаваме една и съща заплата. Мисля, че е към 9 000 евро преди налозите. След налозите зависи и от националното облагане ", добави пред NOVA немският евродепутат Дамиан Бьозелагер.

" Можем да имаме най-много четири души в Брюксел и в случай че към момента има бюджет, можем да имаме и локални асистенти, с цел да се грижат за уговорките ни ", изяснява Бьозелагер.

" Ако желаете хора с повече опит, евентуално ще имате по-малко асистенти, тъй като ще плащате повече. Всички сме склонни да имаме стажанти, през петте години. Те получават по 1 000 евро на месец, това не е доста, с цел да живеят в Брюксел, само че по този начин ги поддържаме. Аз да вземем за пример имам единствено двама чиновници, стажантите работят с тях ", споделя още Фицджералд.

" Според мен е мъчно да бъдеш самостоятелен. Всеки тук принадлежи към политическо семейство. Колкото по-голямо е то, толкоз по-голямо въздействие имаш ", добави Фицджералд.

" Всички ние влияем на другите хора доста. Това е нашата работа, само че има странни неща, които би трябвало да обясняваме на нашите гласоподаватели и на всички, които се интересуват. Смятам, че обществените медии са добър метод да създадем това ", показва Бьозелагер.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР