Рекламодателите трябва да получат одобрение от правителствотоFacebook въвежда етикет потвърдена

...
Рекламодателите трябва да получат одобрение от правителствотоFacebook въвежда етикет потвърдена
Коментари Харесай

Facebook затяга правилата за политическа реклама

Рекламодателите би трябвало да получат утвърждение от държавното управление

Фейсбук вкарва етикет „ доказана организация ” за политическите рекламодатели в Съединени американски щати (снимка: CCO Public Domain)

Нови правила в обществената мрежа Фейсбук влизат в действие за идните през ноември 2020 година президентски избори в Съединени американски щати. Компанията на Марк Зукърбърг стяга разпоредбите си за политически реклами, изисквайки нови вести във Фейсбук и платформата за шерване на фотоси Instagram.

Гигантът на обществените медии вкарва етикет „ доказана организация ” за американски политически рекламодатели. Това е уверение, издавано от държавното управление на Съединени американски щати, с което рекламодателите ще показват своята легитимност.

Всички рекламодатели, публикуващи реклами по политически или обществени въпроси, също ще би трябвало да поместят в мрежата своята информация за контакт. Рекламодателите би трябвало да се съобразят с новите правила доникъде на октомври или рискуват рекламите им да бъдат прекратени.

Поставена под надзор от страна на регулаторите, откакто Русия употребява платформите за обществени медии в президентските избори през 2016 година, Фейсбук вкарва още от предходната година принадлежности за бистрота на рекламите в разнообразни страни, отбелязва в репортаж по тематиката CNBC.

От май 2018 година Фейсбук изисква от политическите рекламодатели в Съединени американски щати да слагат етикет за отвод от отговорност „ заплатен от ” в своите реклами. Но компанията се оплака, че някои рекламодатели са употребявали подвеждащи отводи или се пробват да се записват като несъществуващи организации.
още по тематиката
„ През 2018 година видяхме доказателства за корист в тези „ отводи от отговорност ” и по тази причина ускоряваме процеса ”, съобщи Сара Шиф, продуктов управител във Фейсбук във връзка новите правила за политически реклами в обществената мрежа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР