Режисьорът на Голата истина за група Жигули“ Виктор Божинов е

...
Режисьорът на Голата истина за група Жигули“ Виктор Божинов е
Коментари Харесай

Режисьорът на Голата истина за група Жигули съди продуцента на филма


Режисьорът на „ Голата истина за група Жигули “ Виктор Божинов е завел дело против продуцента на кино лентата Кръстьо Ламбев и Консепт Студио. Това стана ясно от обява на Божинов в персоналния му профил във Фейсбук.

Формалните аргументи за решението му са " несъблюдение на клаузи в подписания контракт, които дефинират метода на систематизиране на приходите от другите ползватели ", споделя той.

Според Божинов - създателите на " Голата истина... " не са получили " нито стотинка " от дължимите отчисления от приходите за разпространяване през кината, онлайн платформи, малките екрани и кабелни опера

„ Филмът имаше извънреден триумф, само че все още никой от създателите не е видял повсеместен и обстоен доклад за приходите, въз основата, на който да се уточняват контрактуваните отчисления за потребление “, написа режисьорът.

Божинов споделя, че филмът е бил сниман с незабележим бюджет, в изискванията на пандемията от Ковид, а „ огромна част от екипа е работил на занижени ставки, единствено и единствено да се получи “.

„ По контракт, продуцентът е приел задължението да дава доклади на всеки 6 месеца в първите години на потребление. То не беше криене, то не беше лъгане със периодите, то не бяха опити да се крият доходи и да се претендира за големи разноски. Последният ни диалог беше, че той ще даде доклади до края на месец декември 2022 година – нищо “, добавя Божинов.

Продукцията на Виктор Божинов имаше извънредно мощно показване в кината и в онлайн платформите. Според Божинов „ приходите от рекламите са много, само че за създателите – нито стотинка “.

" Факт е, че в киното попаднаха доста инцидентни хора, които са примамени единствено от парите. Зад тях обаче не стои даже предпочитание да натрупат първокласен и професионален опит и се трансформират в най-обикновени търгаши, които бързо се ориентират в " схемите " за асимилиране на финансови потоци! За страдание, хората, които схващат и се борят за естествен развой и професионално-колегиални връзки остават все по-малко ", разяснява той.

„ Голата истина за група Жигули “ потегли в кината с рекордните за български филм 69 екрана, 42 кина и 35 града в цялата страна през април 2021 година В основните функции играят Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Лилия Маравиля и други.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР