Регистрираната в Канада златодобивна компания Eldorado Gold обяви в понеделник,

...
Регистрираната в Канада златодобивна компания Eldorado Gold обяви в понеделник,
Коментари Харесай

Компанията Eldorado Gold спира инвестициите си в Гърция

Регистрираната в Канада златодобивна компания Eldorado Gold разгласи в понеделник, че ще спре вложенията в мините, плановете си и развиването на проучвателните активи в Гърция заради закъснения, породени от гръцкото държавно управление.

Въпреки многократните опити на компанията и нейното гръцко дъщерно сдружение да беседва с държавното управление, " забавянето продължава при издаването на рутинни разрешителни и лицензи ", оповестиха от компанията като прибавиха, че " при актуалните условия няма да се вършат спомагателни вложения ", съобщи AFP.

През 2015 в Гърция се разгоряха митинги против план за употреба на златна мина на Халкидическия полуостров от канадската компания Eldorado Gold, който тогавашното гръцко държавно управление се ангажира да анулира.

" SOS, Не на добива на злато! ", " Ще загубим доста работни места! " С такива бандероли бяха пристигнали участниците в демонстрацията. Сред тях имаше доста риболовци, пчелари, земеделци и работещи в туристическия отрасъл, както и депутати от ръководещата радикална левица СИРИЗА. Главното безпокойство бе, че употребата на мината ще нанесе вреди на земеделския и туристически регион Халкидики.

Проектът от години провокира митинги измежду обществеността основно поради екологичните последствия и финансовите условия на концесията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР