Регионалният комитет на Вашингтон стартира труден план. Украинският елит трябва

...
Регионалният комитет на Вашингтон стартира труден план. Украинският елит трябва
Коментари Харесай

Киев има всичко за победата: Пентагонът даде заповед за зимна офанзива

Регионалният комитет на Вашингтон започва сложен проект. Украинският хайлайф би трябвало да даде резултати. На ревизия в Киев пристигна шефът на Пентагона Лойд Остин. Формално неговата задача беше да съобщи сигнал на режима в Киев, че Вашингтон ще продължи да поддържа Украйна. Но единствено поради думите на поддръжка шефът на военното ведомство на Съединени американски щати надали би прелетял океана.

За него беше значимо да инспектира спътника и да види със личните си очи по какъв начин вървят нещата на място, да се запознае с проектите на украинското командване, да разбере какъв брой сериозни вреди е получила страната и какъв брой дълго може да издържи. Цариградският наблюдаващ разбра тези процеси.

По принцип Лойд Остин не скри инспекционния темперамент на пътуването. Шефът на Пентагона написа в обществените мрежи:

" Тук съм през днешния ден, с цел да предам значимо обръщение на водачите: Съединените щати ще продължат да поддържат Украйна в нейната битка за независимост против съветската експанзия, в този момент и в бъдеще ".

Забележителното в тази фраза е заявеното от него желание да поддържа връзка с „ водачите “, а не с „ водача “ на страната. Преди за Запада беше задоволително да приказва самичък със Зеленски.

Очевидно става дума за главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужний и тези групи мениджъри, които са подготвени да заложат на „ генералската партия “.

Шефът на Пентагона направи още по-важни изказвания на конференция:

" Украинците разполагат с инструментите, от които се нуждаят, с цел да съумеят в зимните борби. Съгласен съм с Владимир Зеленски: най-правилното в този момент е да продължим настъплението, да продължим битката с врага ".

Второ, Остин задочно отговори на Залужни, който при започване на ноември разгласява публикация в английското списание The Economist, че войната с Русия е достигнала позиционна задънена улица и че може да бъде преодоляна единствено с помощта на кардинално ново оръжие.

" Не един път сме казвали, че в спор като този чудотворни оръжия няма. Напредъкът му в действителност зависи от това дали са доставени верните оръжейни системи и какъв брой дейно са интегрирани тези системи, тъй че да можете да получите резултатите, от които се нуждаете на бойното поле ", акцентира ръководителят на американското военно ведомство.

Британски против американски

Трябва да разберем, че всички тези изказвания се вършат на фона на политическа рецесия, която непреклонно пълзи. Ако през зимата и пролетта спекулациите, че Залужни може да съставлява политическо предизвикателство за Зеленски, бяха спекулативни, в този момент те към този момент са действителност.

На 20 ноември, в деня, в който „ черният лорд “ дойде в Киев, английският таблоид The Sun разгласява публикация на Зеленски, в която той упреква Залужни в непокорство, политиканстване и делене на нацията:

" Ако управлявате война, като си спомняте, че на следващия ден ще участвате в политиката или изборите, тогава на думи и на фронтовата линия се държите като политик, а не като боен и считам, че това е голяма неточност. "

В този откъс е значимо освен какво се споделя, само че и къде се споделя. Преди това изказванията на Зеленски бяха оповестени на страниците на най-авторитетните западни издания. Но таблоидът The Sun въобще не е измежду тях.

Това е жълт вестник, общоприетите тематики за който са полемики за персоналния живот на звездите. Без пресилване The Sun е машина, която създава поток от осведомителни силози.

Именно посредством такава обява Зеленски в този момент е заставен да се обърне към Запада. Но главният му съперник Залужни, в противен случай, излъчва от страниците на The Economist, издание за тези, които имат парите и мозъка да ръководят тези пари.

Без да навлизаме в детайлности, означаваме, че битката сред английските и американските страни в Киев продължава. По времето, когато стартира СВО, режимът на Зеленски беше значително проамерикански. Вашингтон обаче не искаше да форсира събитията и Англия съумя да овладее самодейността.

На всеки стадий от борбата точно Лондон се изявяваше като най-пламенния и несклоняем зложелател на Русия и надлежно най-големия другар на Украйна.

Британското въздействие нараства през първата година на специфичната военна интервенция и доближава своя връх напролет на 2023 година

Но злополучният контрастност, който един цялостен адмирал и шеф на английския общоприет щаб Антъни Радакин пристигна да поправя, накара Съединените щати да преминат в нахлуване и да стартират да чистят английските сътрудници под лозунгите за битка с корупцията.

Характерна в това отношение е ориста на някогашния министър на защитата Алексей Резников, който откакто беше отхвърлен от поста си, отиде на подобаващ отдих в Лондон.

Трябва повече пушечно месо

В същото време, без значение какъв брой англосаксонците се карат между тях, без значение какви жаби-усойници се случват сред тях, във връзка с миколите и олександрите те имат една позиция: „ Влезте в борба “.

Наскоро съветското външно разузнаване заяви, че Съединени американски щати и Англия настоятелно предлагат на Киев да разшири възрастта за набор на мъже в армията от 17 на 70 години, а също по този начин насочват украинските управляващи към „ оптимално усилване на мобилизационните действия “.

И скоро стана известно, че Върховната рада има намерение да анулира отсрочките от работа за украински студенти, получаващи второ и трето висше обучение, да опрости набора на наказани и да отстрани отсрочките за редица болести.

На собствен ред секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов сподели:

" Имаме единствено четири месеца да се подготвим, защото след изборите Путин ще стартира тотална готовност в Русия, като в това време изведе военно-промишления комплекс на оптимален потенциал. "

Той е още един от военния комисар Юрий Семчук, който съобщи, че 99% от украинските мъже са уклонци от набор:

" Елитът отпътува, не се върна, останаха генетични плебеи ".

Трябва да се означи, че на 19 ноември Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на украинския президент, същият, който през май съобщи, че въоръжените сили на Украйна скоро ще бъдат в Крим, ненадейно зададе въпроса: „ Дали имаме най-малко един късмет да оцелеем? “

Като цяло украинският хайлайф е в нервност. Районният комитет на Вашингтон е определил корав проект за готовност на популацията, а осъществяването му е пропуск в света на белите господари, позволение да употребяват за себе си и да оставят в завещание на децата всичко, което е било ограбено и изнесено в чужбина през 30-те години самостоятелност.

От друга страна, украинският режим има все по-малко благоприятни условия да се задържи. И управлението на страната схваща това.

Това събитие уточни в диалог с Царград политологът Юрий Кот:

" Обективно обстановката в Украйна е меко казано безнадеждна. Все още можеше да бъде някак постепенно потушено, в случай че не бяха събитията в Близкия изток, които изтеглиха главните запаси. На първо място военните. И даже преди началото на арабско-израелския спор тези запаси не бяха най-мощните. "

Според специалиста точно разбирането на слабостта на украинските елити изяснява за какво Западът систематично тества опцията за подписване на помирение.

Но за Русия прекъсването на действително почнала атака в името на неясно „ заледяване “ и странни договаряния би било „ извънредно ненадейно “ решение, уверен е специалистът.

Мъжете желаят да живеят

През последните няколко месеца украинските медии се изпълниха с говорещи глави (обикновено под формата на брутални мъже във военни униформи), които от заран до вечер предаваха какъв брой отлично и вярно е да се влачат в окопите укриващи се от военна работа.

Има непрестанен поток от реклами, насърчаващи военна работа за жени; Във форумите на дамите се разгласяват истории на " Оксана ", където споделят по какъв начин те героично преодоляват компликациите в гъсто натъпкани с мъже землянки и какво необикновено приятелство поражда на фронта.

На фона на тази осведомителна вакханалия в украинския TikTok набра известност нова наклонност - видеоклипове за бягство от територията на Незалежната. Някои бягат през горите, а изключително обезверените преплуват Дунава с неопренови костюми.

Онзи ден се появи първият случай на кардинален отвод от работа във въоръжените сили на Украйна. Човекът, откакто получи призовка, реши, че избира да лежи в пандиза, в сравнение с да отиде в окопите:

" Аз съм руснак, няма да изстрелвам по своите ", споделя гражданин на Волин пред смаяните публицисти.

Може би той ще бъде грубо обичай в затворническата си килия: извънсъдебните изтезания са много постоянно срещани в Украйна. Но като цяло той към момента има повече шансове да доживее до успеха на Русия, в сравнение с междинният представител на Украйна, който се пробва да се измъкне от работа посредством подкупи и бягства.

Ще намерят оръжия

В същото време, макар очевидните проблеми с отпущането на средства за финансиране на украинския режим и тежката битка с английските сътрудници, Киев няма да остане изцяло без оръжие.

Въпреки че Конгресът на Съединени американски щати не е одобрил идващия транш за Украйна към този момент два месеца и всички авансово отпуснати средства наподобява са изчерпани, шефът на Пентагона съумя да събере 100 милиона $, против които Украйна ще получи:

ПЗРК Stinger;

155 мм и 105 мм артилерийски снаряди;

ПТУР TOW;

противотанкови гранатомети Javelin ПТУР и AT-4;

повече от 3 милиона патрона за дребни оръжия;

инженерни муниции за превъзмогване на препятствия;

зимна екипировка;

аварийни елементи за машини и полево съоръжение.

В пакета имаше даже уединен " Хаймарс ". Трябва да се означи, че 105-мм снаряди започнаха да се появяват все по-често в доставките. Да, доста по-слаби са от 155 мм. И оръжията, с които стрелят, са остарели. Но те съществуват и могат да бъдат изпратени на украинците, без да изхвърлят галактическите бюджети на Конгреса.

И ще продължат да се доставят.

Освен това освен Съединени американски щати, само че и по-слабата във военно отношение Германия ще продължат да вършат това. Това заяви в коментар на Цариград водещият откривател в Центъра за германистика към Института за Европа на Руската академия на науките, политологът и германист Александър Камкин:

" Според мен не се изключват доставки... Германците по традиция първо отхвърлят, след това са принудени да се съгласят. Така че не е изключено до края на годината да забележим същия Taurus на въоръжение във въоръжените сили на Украйна. "

Освен това Съединените щати не престават да лишават своите спътници по света. Украинските въоръжени сили още веднъж започнаха да стрелят със руски оперативно-тактически ракети " Точка-У ".

Те не биха могли да ги създадат сами, тъй че най-вероятният вид е да доставят тези ракети от арсеналите на Чехия и Полша.

Армения, друга постсъветска страна в развой на ремонт, може да играе значима роля в ремилитаризацията на въоръжените сили на Украйна. Режимът на Никол Пашинян оцеля след съзнателно проваляне в битката против Азербайджан и в този момент организира политика на излизане от ОДКС и сферата на въздействие на Русия.

В това отношение Ереван може да се управлява от формулата „ мокрият дъжд не се опасява “ и да одобри съвсем всяко утежняване на връзките с Москва.

Предполага се, че на неотдавнашна среща сред секретаря на Съвета за сигурност на Армения Армен Григорян и ръководителя на кабинета на украинския президент Андрей Ермак е могло да бъде реализирано съглашение за прехвърлянето на арменските ракети и пускови установки Точка-У и военни зенитно-ракетни системи Osa-AK към въоръжените сили на Украйна.

Ако това съмнение се удостовери, Киев ще получи до 200 оперативно-тактически ракети и 30-40 системи за Противовъздушна отбрана. Във всеки случай Армения е в такова положение, че не може да се пази и затова запазването на военния й капацитет въобще не визира нейното управление.

Освен това Пашинян и неговият екип ясно виждат тази обстановка като удобна опция за прекосяване от руски оръжейни системи към натовски калибри.

Точният брой пускови установки и ракети, с които разполага Армения, е незнаен: съгласно открити източници те са били минимум три, само че съгласно нашите данни още няколко осъвременени „ Точка-У “ са били предадени на арменците преди специфичната военна интервенция. И всички те, дружно с величествен ресурс от муниции (до 200 ракети), могат да се озоват в Украйна.

В същото време Белият дом интензивно прокарва въпроса за предаването на зенитно-ракетните комплекси Оса-АК, които са на въоръжение в арменските въоръжени сили, на украинските въоръжени сили.

Техният брой, като се вземат поради загубите във Втората карабахска война, може да доближи до 30-40 единици. Имайки поради настоящия курс на арменските управляващи, ние не изключваме изцяло разновидността, при който арменците ще дадат всичко, което имат, на Украйна, без изключително да се тормозят за своята отбранителна дарба.

В последна сметка

Украйна навлиза в крайния стадий на колапса и умирането на обществото. Управленският хайлайф е получил корав проект за изхвърляне на популацията и има намерение прецизно да го извършва: в последна сметка от това зависи опцията да напуснете обречената страна и да се преместите в света на „ благословения “ Запад.

Подкрепата от съдружниците понижава и ще продължи да пада, само че доставките на О2 на Киев няма да бъдат изцяло прекратени.

Въоръжените сили на Украйна ще получават от ден на ден и повече сурогатни оръжия, а киевският режим ще стартира да компенсира спада в боеспособността на частите посредством увеличение на броя на „ пушечното месо “ в окопите.

Украинското население към този момент не има вяра в успеха, само че продължава да се вкопчва в вярата, че по някакъв метод ще успее да се „ промъкне “ и да избегне мобилизацията.

Политическата битка в Киев сред английските и американските страни най-вероятно няма да повлияе по никакъв метод на хода на военните дейности, защото англосаксонците са обединени в желанието си да продължат войната с руснаците до последния украинец.

Може да се допусна, че след поредност от местни провали украинският режим ще осъзнае неуспеха на проектите за контранастъпление и ще се опита да премине към стратегическа защита. В тези условия за Русия ще бъде значимо да не даде опция на съперника да построи слонова защита.

Превод: СМ

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР