Регионалните здравни инспекции ще решават кой да бъде тестван, ако

...
Регионалните здравни инспекции ще решават кой да бъде тестван, ако
Коментари Харесай

Д-р Иван Кокалов: НЗОК ще плаща PCR-тестовете на децата в училище

 Регионалните здравни инспекции ще вземат решение кой да бъде тестван, в случай че се откри случай на ковид в учебно заведение. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Иван Кокалов, който е част от Надзорния съвет на Здравната каса.

" Установяването на тези позитивни проби. Решението кой да се тества оттова нататък е в РЗИ. Децата в учебно заведение няма да заплашат, нито родителите. Тъй като, в случай че се откри подобен, то РЗИ ще разпореди кой да бъде тестван и тези проби ще ги заплати касата ", сподели доктор Кокалов.

Трябва да се търсят благоприятни условия за понижаване на отдалеченото образование, сподели още той.

Ако се обезпечат противоепидемични ограничения, т.е. децата в клас да бъдат по-малко или с маски, да се плануват обособени входове. В детските градини и в учебните заведения заплахата от болест с ковид е на първо място за преподавателите.

Той увери, че всички, които лекуват пациенти с COVID-19, ще получат увеличена пътека от 1200 лв., а тези, които са на първа линия, ще получат 1000 лв. от горната страна.

НЗОК не може да понижава цени на медикаментите. Това зависи от търговеца. Пандемията сподели, че сме в рецесия. Недостигът на лекари и лаборанти е нещо, за което молим доста от дълго време, сподели доктор Кокалов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР