Реал (Мадрид) започва защитата на трофея в Шампионската лига с

...
Реал (Мадрид) започва защитата на трофея в Шампионската лига с
Коментари Харесай

"Реал" започва защитата на трофея в Шампионската лига

" Реал " (Мадрид) стартира отбраната на трофея в Шампионската лига с домакинство на единия от двата тима с българско наличие - АПОЕЛ (Никозия) на Живко Миланов. Мадридчани посрещат кипърския отличник на " Сантяго Бернабеу " от 21.45 ч. Другият мач от завладяващата група Н опълчва " Тотнъм " и " Борусия " (Дортмунд).

След като през май сътвори история и стана първият тим, защитил трофея в Шампионската лига, през този сезон " Реал " се цели в още едно извънредно достижение. Тимът, воден от Зинедин Зидан, ще опита да стане първият с три следващи европейски корони от 42 години насам. За последно това направи " Байерн " (Мюнхен) през 1974, 1975 и 1976 година

" Реал " не стартира безапелационно сезона и записа две следващи равенства в Примера дивисион. И двете пристигнаха вкъщи в отсъствието на санкции Кристиано Роналдо - против " Валенсия " (2:2) и " Леванте " (1:1). За последно това се случи преди година, когато белите записаха три следващи равенства сред 21 септември и 2 октомври - против " Виляреал ", " Лас Палмас " и " Ейбар ".

" Същото се случи и предходната година, тъй че въобще не сме обезпокоени. Точно противоположното ", сподели Зидан преди дуела с АПОЕЛ. Откакто пое " Реал " при започване на 2016 година, французинът завоюва седем трофея и стана първият треньор, съумял да отбрани европейската корона, от Ариго Саки през 1990 година


© Reuters

Въпреки неувереното начало в испанското състезание мадридчани остават огромният любимец на букмейкърите в Шампионската лига. Шансовете на мадридчани са оценени с коефициенти сред 4.50 и 5.00, което ги слага пред " Пари Сен Жермен ", " Байерн " и " Барселона ".

" Няма по какъв начин да сме удовлетворени от резултатите, изключително от последния. Но това няма да ни накара да променим метода, по който работим. Както не го направихме и предходната година. В един толкоз дълъг сезон е неизбежно да имаш няколко неприятни резултата ", сподели още Зидан.

Този път той ще може да разчита на Роналдо. През предишния сезон португалецът стана голмайстор на шампионата за пети следващ и общо шести път, а също така се трансформира в първият футболист, вкарал в три разнообразни финала на Шампионската лига.

" Кристиано е в доста положително въодушевление. Той е доста благополучен, че ще може да играе, тъй като това е нещото, което най-вече обича. Той има вярната настройка и е доста удовлетворен, че ще се завърне на терена ", разяснява Зидан.

В същото време " Ливърпул " ще направи своето завръщане в Шампионската лига след тригодишно неявяване. Едва за повторно в последните осем години мърсисайдци ще вземат участие в най-силния клубен шампионат. Те посрещат рекордьора по титли в Лига Европа " Севиля ".

" Манчестър сити " ще опита да последва останалите любимци за трофея и да направи безапелационен старт при гостуването на " Фейенорд ", а " Лайпциг " ще дебютира на европейската сцена с домакинство на миналогодишния полуфиналист " Монако ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР