Реал (Мадрид) спечели след успех с 5:3 над Ал Хилал

...
Реал (Мадрид) спечели след успех с 5:3 над Ал Хилал
Коментари Харесай

"Реал" взе световната клубна купа след зрелищен мач с осем гола

Реал " (Мадрид) завоюва след триумф с 5:3 над " Ал Хилал " на финала, игран в Мароко. Носителят на Шампионската лига победи против първенеца на Азия в мач, който стана и най-резултатният в историята на международната клубна купа.

Испанският състав затвърди наклонността европейският първенец да печели шампионата непроменяемо в последните 10 години. Последният случай, в който това не се случи беше през 2012 година

Купата е пета за " Реал " след 2014, 2016, 2017 и 2018 година, като съставът е рекордьор. Втори по триумфи е " Барселона " с три триумфа.

" Реал " има три трофея и от предшественика на тази конкуренция - междуконтиненталната купа.

До 18-ата минута " Реал " към този момент водеше с два гола, откакто се разписаха Винисиус Жуниор в 13-ата и Федерико Валверде. Съперникът от Саудитска Арабия върна едно попадение в 26-ата минута посредством Муса Марега.

След паузата " Реал " отново вкара два бързи гола - Карим Бензема беше прецизен в 54-ата, а Валверде за повторно в 58-ата минута.

Лусиано Вието върна очакванията на " Ал Хилал " с попадение в 63-ата минута, само че единствено шест по-късно Винисиус осъществя за пети път за " Реал ". Крайният резултат оформи Вието в 79-ата минута.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР